Crystal Palace tiedotti myöhään maanantai-iltana nimekkäästä pelaajakiinnityksestä. Kotkat solmi kaksivuotisen pelaajasopimuksen pitkäaikaisen Englannin maajoukkuetopparin Gary Cahillin kanssa.

33-vuotias Cahill pelasi viimeiset 7,5 kautta Chelseassa. Hän voitti tuona aikana Mestarien liigan, sekä kahdesti Valioliigan, Eurooppa-liigan ja FA Cupin. Liigacup-voittokin mahtui sekaan. Pitkäaikaisen toppariparin John Terryn lähdettyä Chelseasta Cahillista leivottiin joukkueen uusi kapteeni.

Aston Villan kasvatti pelasi Englannin maajoukkueessa kaikkiaan 61 ottelua, esiintyen myös kolmessa arvoturnauksessa. Vuoden 2012 EM-kisat jäivät väliin murtuneen leuan vuoksi, mutta Cahill pelasi EM-kisoissa neljä vuotta myöhemmin, ja hääri kentällä myös vuosien 2014 ja 2018 MM-turnauksissa. Kapteeninnauhaa Cahill kantoi maajoukkueessa viidessä ottelussa. Näistä ensimmäisessä Englantia luotsasi Roy Hodgson, Crystal Palacen nykyinen manageri.

– Olen iloinen ollessani täällä. Luulen, että tämä on minulle hyvä tilaisuus jatkaa uraani Valioliigassa ja pelata hyvässä, kiehtovassa joukkueessa. Täällä on joitain hyvin kiinnostavia, lahjakkaita pelaajia, ja odotan haastetta innolla, Cahill kommentoi siirtoaan Crystal Palacen tiedotteessa.

– Haluan jatkaa uraani niin pitkään kuin mahdollista. Tunnen olevani mahtavassa kunnossa, ja missä ikinä pelaankaan, haluan antaa itsestäni 110 prosenttia. Toivottavasti se riittää managerille, pelikavereilleni ja myös faneille.

193-senttisen Cahillin peliminuutit jäivät viimeisellä Chelsea-kaudella todella vähiin. Hän pelasi syyskaudella neljässä Eurooppa-liigan ja kahdessa Liigacupin ottelussa. Valioliigassa minuutteja tilastoitiin vain 22, kahdessa eri ottelussa. Viimeisen kerran hän pääsi käväisemään kentällä Chelsean valioliigakauden viimeisessä kotiottelussa Watfordia vastaan.

Cahillista ei tarvinnut maksaa siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa umpeutui kesäkuun lopussa.