Crystal Palace aktivoitui Deadline Dayn aattona oikein toden teolla. Ensin seura kiinnitti Real Betisistä lainapestillä espanjalaisen Victor Camarasan ja myöhemmin illalla Irlannin A-maajoukkuepelaajan James McCarthyn.

Keskikentän keskustassa viihtyvälle Camarasalle Valioliigaan siirtyminen siirtotakarajalla on tuttua puuhaa, sillä vuosi sitten hän siirtyi kesän siirtoikkunan viimeisenä päivänä lainalle Cardiffiin. 32 valioliigaottelussa Valencian kasvatti teki viisi maalia ja alusti neljä osumaa. Hänet valittiin kauden päätteeksi joukkuetoverien toimesta Cardiffin vuoden pelaajaksi.

25-vuotiaan Camarasan Palace-sopimus kattaa yhden kauden, ja siihen sisältyy osto-optio.

– Victor on pelaaja, jonka todella halusimme värvätä ja olen iloinen, että hän päätti tulla meille. Hän on vahva ja teknisesti lahjakas keskikenttäpelaaja ja mahtava lisäys joukkueeseen, Kotkien valmentaja Roy Hodgson kuvaili Camarasaa.

HUOMIO: Seuraa Deadline Dayn tapahtumia lähes reaaliajassa live-seurantasivumme kautta

Myös toinen Crystal Palacen keskiviikon hankinta sijoittuu kentän keskiosiin. 41 A-maaottelua pelannut McCarthy siirtyy Palaceen neljän vuoden sopimuksella, ja hänestä maksetaan Evertonille 3,3 miljoonan euron siirtokorvaus. Kuusi vuotta aiemmin Everton maksoi McCarthysta peräti 12 miljoonaa enemmän, mutta 28-vuotiaan irlantilaisen uraa ovat jarruttaneet loukkaantumiset. Niin reidet, nivuset kuin polvetkin ovat vuorotellen oikutelleet.

Viimeisen pahan polvivammansa McCarthy koki tammikuussa 2018. McCarthy palasi Evertonin vaihtopenkille noin vuotta myöhemmin, mutta pelasi kevään 2019 aikana vain yhden valioliigaottelun, jossa peliaikaa herui 14 minuuttia.

McCarthy on Crystal Palacen kesän viides hankinta. Loukkaantumiskierteestään huolimatta hän on pelannut urallaan yli 370 ammattilaisottelua, joista Valioliigassa 223.

Crystal Palacessa McCarthy kohtaa jälleen ”lähes-nimikaimansa” James McArthurin, jonka kanssa hän pelasi kolme kautta yhdessä jo Wiganissa vuosina 2010-2013. Molemmat kaverukset ovat syntyneet Glasgowssa ja käyneet läpi Hamiltonin juniorikoulun, mutta maajoukkuetasolla McArthur edustaa Skotlantia.

– En malta odottaa, että pääsen aloittamaan. Tämä tuntuu erittäin mukavalta perheseuralta. Juttelin siirrosta Jamesin kanssa, eikä hän olisi voinut kehua Palacea yhtään enempää. Tämä on juuri se uusi alku, jonka ajattelinkin tarvitsevani, McCarthy kommentoi.

– Olen hyvin iloinen, että saimme Jamesin seuraan, sillä olen ihaillut häntä jo todella pitkään. Hänellä on runsaasti kokemusta Valioliigasta, sillä hän on pelannut kuusi vuotta Evertonissa ja neljä Wiganissa, ja on loistava lisäys keskikentällemme, manageri Hodgson puolestaan toteaa.