Lauantaina Valioliigassa nähdään mielenkiintoinen kahden huippuseuran kohtaaminen, kun viime kauden mestari Manchester City isännöi neljänneksi viime kaudella sijoittunutta Tottenhamia.

Molemmat aloittivat kautensa voitoilla. City haki pisteet West Hamin kotipesästä 5-0-voitolla ja Tottenham avasi kauden kotonaan 3-1-voitolla Aston Villasta. Lauantaisen ottelun ennakkoasetelmat eivät povaa kummallekaan rökälevoittoa.

– Molemmat hoitivat odotetusti etukäteen heikommat vastustajansa. Nyt vastakkain on kaksi huippujoukkuetta. Mitään varovaisuutta ei tulla näkemään, eikä peliin lähdetä peruuttelemaan. Kummankaan valmentajan ajatusmaailmaan eikä pelifilosofiaan kuulu peruuttelu. Avataan, vaikka vastustajan prässi on hyvä, ennakoi konkarivalmentaja Ari Tiittanen Valioliiga.comille.

Manchester City on voittanut kahdesti perättäin Valioliigan mestaruuden ja on myös tällä kaudella ennakkosuosikki. Tottenham on taistellut viime vuosina tasaisesti kärkikahinassa, mutta mestaruutta se ei ole kyennyt voittamaan.

– Tottenhamin materiaali on muihin huippuseuroihin verrattuna pikkaisen kapea. Eikö vain raha riitä, vai onko seuran politiikka koettaa nostaa omia junioreita? Sillä politiikalla ei kyllä pärjää nykypäivänä, Tiittanen toteaa.

City on kotietunsa turvin ottelussa ennakkosuosikki. Tottenham ei tule kuitenkaan Manchesteriin myymään nahkaansa halvalla.

– Odotan, että Tottenham haastaa ja uskaltaa pelata. Olen hieman skeptinen, mutta mikäs olisi sen hienompaa, kun Tottenham yllättäisi ja nyt kun on vielä alkukausi, niin tasapeliä voi hyvinkin veikata.

Olennainen kysymys on, lähteekö Tottenhamin luotsi Mauricio Pochettino hakemaan tasapeliä vai voittoa.

– Hän on kyllä jääräpäinen ja sille pitää nostaa hattuakin. Häneltä ei uskallusta puutu. Jokaiseen peliin on lähdetty oman pelin kautta, eikä tuijoteltu vastustajaa. Se ei vain hyviä vastaan aina riitä. Olisiko nyt aika rakentaa taktiikka ja vakuuttaa joukkue siitä, että pistekin vieraissa riittää ja otetaan sitten Lontoossa kolme. Se selviää sitten, kun kokoonpanot julkistetaan ja peli alkaa, että onko pantteri päässyt pilkuistaan, Tiittanen päättää.

Mancester City – Tottenham lauantaina klo 19.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.