Sunnuntaina Valioliigassa Lontoossa iskevät yhteen kauden 2016-2017 mestari Chelsea ja 2015-2016 sesongin mestari Leicester.

Chelsea aloitti kauden kokemalla ruman tappion Manchester Unitedille Old Traffordilla. Loppulukemat taululla olivat Unitedille peräti 4-0. Tuloksesta huolimatta valmentajavelho Ari Tiittanen oli vakuuttunut Chelsean esityksestä.

– Ensimmäinen puoliaika oli helvetin hyvää futista. Chelsean prässipelaaminen toimi paljon paremmin kuin viime kaudella ja Chelsea oli ylöspäin aktiivinen. Chelsea pelasi palloja ihailtavan hyvin linjan taa ja juuri sinne 16-alueen kulmiin, josta päästiin monta kertaa yksi vastaan yksi tilanteisiin, Tiittanen toteaa Valioliiga.comille.

Kaudella 2015-2016 yllätysmestariksi itsensä pelannut Leicester luottaa edelleen samoihin aseisiin kuin menestyskaudellaan. Joukkue puolustaa tiiviisti ja iskee nopeasti vastaan. Erikoistilannepelaaminen on myös Leicesterin yksi vahva ase.

– Leicester on huomattavasti vaarallisempi vastahyökkäysjoukkue kuin Chelsea. Ei ole todellakaan mikään läpihuutojuttu Chelsealle. Jos Leicester onnistuu puolustuspelissään, Kasper Schmeichel tekee parit huipputorjunnat ja Jamie Vardy pääsee tekemään tuhojaan toisessa päädyssä. Hän tekee karmean kovalla prosentilla maaleja, jos pääsee läpiajoihin.

Chelsea on kotipesässään ennakkosuosikki tässä ottelussa, mutta pelistä voi tulla todella tukala lontoolaisille, jos vieraat onnistuvat tekemään ottelun avausosuman.

– Jos Leicester sen tekee, niin se on entistä paremmin puolustava joukkue. Sitten vedetään katsomoonkin pallot ja kun pallo on siellä, niin se ei ole silloin Chelsealla, myhähtää Tiittanen.

Chelsea – Leicester sunnuntaina klo 18.30. Ottelu on nähtävissä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.