Manchester United -legenda Éric Cantonalle, 53, on myönnetty Euroopan jalkapalloliiton UEFA President’s Award -palkinto.

Liiton verkkosivuilla kerrotaan, että vuonna 1997 pelaajauransa yllättäen vain 30-vuotiaana lopettanut ranskalainen palkitaan erinomaisesta panoksesta jalkapallon eteen. Palkinto jaetaan torstaina Monacossa.

– Tämä palkinto ei ole ainoastaan tunnustus urastasi loistavana pelaajana, jolla oli ainutlaatuinen lahjakkuus, verraton tyyli ja kiistämätön karisma, vaan se osoittaa kunniaa myös sinulle ihmisenä, joka olet ja joka sinusta on tullut: mies, joka kieltäytyy kompromisseista, seisoo arvojensa takana, kertoo omat mielipiteensä ja, erityisesti, laittaa sydämensä ja sielunsa likoon tukiessaan aatteita, joihin uskoo, puheenjohtaja Aleksander Čeferin kehuu.

Useita liigamestaruuksia pelaajauransa aikana voittanut Cantona on viime aikoina ollut mukana muun muassa Common Goal -kampanjassa.

Palkinnon ovat aiemmin saaneet muun muassa David Beckham, Johan Cruijff, Sir Bobby Charlton, Franz Beckenbauer, Sir Bobby Robson ja Paolo Maldini.