Chelsea lähti alkaneeseen kauteen mielenkiintoisella joukkueella.

Joukkueesta puuttuu niin sanotut supertähdet siirtokiellon vuoksi ja Chelsea on pakonkin edestä joutunut luottamaan nuorempiin pelaajiinsa. Tammy Abraham ja Mason Mount ovat nousseet esiin alkukaudella pirteiden esityksiensä avulla.

Chelseaa pelaajauransa aikana viiden vuoden ajan edustanut Mario Melchiot vertaa nykyistä joukkuetta Ajaxin viime kauden joukkueeseen. Viime kauden Ajax tuli tunnetuksi nuorista, nälkäisistä ja potentiaalisista pelaajistaan, jotka onnistuivat liki täydellisesti Mestarien liigassa oltuaan vain minuutin päässä Mestarien liigan finaalista.

– Chelsea tuo entisen pelaajansa päävalmentajakseen, joka auttaa akatemiapelaajia nousemaan ylemmäs. Olisin hyvin innoissani, jos olisin nuori pelaaja Chelseassa. Nyt heillä on valmentaja, joka antaa todellisen mahdollisuuden nuorille pelaajille, hollantilainen kertoi Goalille.

– Hänen ajatusmaailmassa on järkevää antaa nuorille pelaajille mahdollisuus. Hän ei voi samalla tuoda uusia pelaajia seuraan ainakaan vuoteen, joten hänen on tultava toimeen omilla pelaajillaan. Nyt on heidän mahdollisuus näyttää. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Chelsean olisi käytettävä heidän akatemiapelaajia, koska he ovat hyvin laadukkaita ja tottuneet voittamaan. Tämän kauden Chelseassa on hyvin paljon samaa viime kauden Ajaxin kanssa. He eivät voi hankkia suuria pelaajia, mutta he kehittävät omia nuoriaan.