Entinen huippujalkapalloilija ja nykyinen Englannin naisten maajoukkueen päävalmentaja Phil Neville kertoo Sky Sportsille olevansa järkyttynyt Buryn sulkemisesta Ykkösliigasta.

Bury on Nevillen perheelle tärkeä, sillä hänen vanhempansa työskentelivät seurassa vuosikausia. Äiti Jill teki Burylle töitä 31 vuotta ja isä Neville 27 vuotta. Edesmennyt Neville Neville toimi seurapomona ja onnistui pelastamaan ongelmissa olleen seuran.

− Katsomonosa nimettiin hänen (isä-Nevillen) mukaansa. Isoäitini, isoisäni, tätini ja setäni työskentelivät kaikki seurassa, Phil Neville murehtii Sky Sportsille.

Buryn tammikuussa ostanut omistaja Steve Dale on herättänyt Buryn kannattajissa raivoa. English Football League joutui sulkemaan perinneseuran, kun organisaatiolle ei löytynyt uusia ostajia määräaikaan mennessä.

− Kaupungin sydän on revitty ulos, siitä ei ole epäilyksen häivääkään. Se tuntuu surulliselta, Neville purkautuu.

Bury oli 134 vuotta vanha seura, joka voitti FA Cupin historiassaan kahdesti. Football Leaguesta sulkemisen takia tuhannet kausikortin omistajat menettivät suosikkijoukkueensa.

Sky on kuitenkin uutisoinut, että kansainvälinen konsortio on yhä halukas pelastamaan Buryn, jos EFL peruu sulkemispäätöksen. Konsortiolla on Burysta tulleiden tietojen mukaan vaaditut seitsemän miljoonaa puntaa eli noin 7,7 miljoonaa euroa.