Lauantain valioliigaottelu West Hamin ja Norwichin välillä tarjoaa Teemu Pukin edesottamusten ohella mielenkiintoista seurattavaa Pukin ja West Hamin megahankinnan Sébastien Hallerin vertailussa.

Toistaiseksi uransa kaikissa valioliigaoteluissa maalinteossa onnistunut Teemu Pukki on Manchester Cityn Raheem Sterlingin kanssa maalipörssin kärjessä ennen lauantain kierrosta. Molemmat ovat osuneet viidesti.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Mika Kottilan mukaan kysymys ”tekeekö Pukki jälleen maalin?” alkaa olla menettänyt merkityksensä.

– Eikös se tee aina? Enemmän kai kysymys on siitä, päästääkö Norwich taas paljon maaleja, Kottila sanoo Valioliiga.comille.

Kauden kolmessa ottelussa Norwich on tehnyt kuusi maalia, joista Pukki on tehnyt viisi ja syöttänyt kuudennen. Samaan aikaan omissa on soinut kahdeksan kertaan, joten nousijajoukkueen pistesarake näyttää kolmea Newcastlesta Pukin hattutempun turvin otetun 3-1-voiton johdosta. Iso kysymys on, onko Norwichin puolustus riittävän laadukas säilyttämään paikan Valioliigassa?

– Niin kauan kuin Teemulla ruuti on kuivaa eli pallo löytää maaliin, Norwich pystyy varmasti pitämään nenän pinnan yläpuolella. Jossain vaiheessa tulee kuitenkin Teemullekin kuiva kausi ja vain herra tietää, kuinka pitkä se on. Niinäkin hetkinä joukkueen pitäisi pystyä pisteitä raapimaan, ja tuolla puolustamisella niitä pisteitä ei ole luvassa, Kottila varoittaa.

Lauantain kotijoukkue West Ham on sarjataulukossa kolme pykälää Norwichin yläpuolella pisteen enemmän keränneenä. Vaikka Suomessa suurin huomio keskittyy täysin ymmärrettävästi Pukkiin, myös West Hamin kärjestä löytyy kuuma hyökkääjä. Hammers hankki 25-vuotiaan Sébastien Hallerin kesällä Bundesliigan Eintracht Frankfurtista seuran ennätyshinnalla 45 miljoonaa puntaa. Norwich sai tunnetusti Pukin ilmaiseksi edellisensä kesänä.

– Haller on poikkeuksellinen iso hyökkääjä (190 cm), sillä hän pystyy myös liikkumaan toisin kuin eräät, 195 sentin varrella aikanaan maaleja sylkenyt Kottila naurahtaa.

– Viime kaudella Bundesliigassa 29 ottelussa 15 maalia. Eurooppa-liigan 10 ottelussa viisi maalia. Tähän vielä syötöt (12) mukaan, niin ollaan jääkiekkotermein aika lähellä piste per peli tahtia. Se on aika kova, kun puhutaan kuitenkin Bundesliigasta ja Eurooppa-liigasta, Kottila muistuttaa.

Haller on pelannut tähän mennessä kaksi valioliigaottelua ja tehnyt niissä kaksi maalia, jotka molemmat syntyivät viime viikon 3-1-vierasvoitossa Watfordista.

– Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Manchester City, joka ei juurikaan lainannut palloa. Siinäkin pelissä Hallerin kyky olla targetina ja voittaa ensimmäisiä palloja oli nähtävissä.

– Viimeisessä ottelussa kaksi maalia kertoo, että hän on päässyt hyvään alkuun. Hallerista on lupa odottaa West Hamille yhtä isoa pelaajaa, joka auttaisi tuota Suomessakin paljon rakastettua seuraa pääsemään taas uusiin mainetekoihin, Kottila pohtii.

West Ham – Norwich -ottelu nähdään Viasat Jalkapallo – kanavalla ja Viaplayssa lauantaina 31.8 klo 17.00 alkaen. Ottelun ennakkostudio käynnistyy klo 16.25.