Jalkapallon EM-karsinnat jatkuvat vielä tänään tiistaina. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista nähdään Southamptonin St Mary’s Stadiumilla, kun A-lohkoa puhtaalla pelillä johtava Englanti isännöi Kosovoa.

Englanti on pelannut vasta kolme ottelua, mutta johtaa silti lohkoa. Englanti murjoi viikonloppuna kotonaan Bulgarian.

– Tulemme näkemään vahvan Englannin. Näemme varmasti lisää debyyttejä. Odotan James Maddisonia avaukseen. Mason Mount sai ensimmäisen pelinsä, ja varmasti Gareth Southgate kierrättää miehistöä, Viasatin selostaja Ville Kuusinen sanoi Valioliiga.comille.

– Hauskaa on se, että nyt vastaan tulee kovempi vastustaja. Bulgaria oli aika surkea, ja Kosovo on ollut lohkossa pirun kova. Kaikki ovat aliarvioineet heidät, mutta eiköhän Englanti hoida tuon pelin. Koska viimeksi he ovat edes hävinneet karsintapelin? En edes muista. He hoitivat viime EM-karsinnat 10/10 -tyyliin.

Kuusinen selosti Englannin ja Bulgarian välisen ottelun ja hän on äänessä myös Englanti-Kosovo -mittelössä. Onko Gareth Southgate vakuuttanut suosikkiselostajan Englannin peräsimessä?

– Karsinnoissa kyllä, arvokisoissa ei. Katsotaan niitä sitten jälkikäteen.

Kosovo on Huuhkajien ohella toinen karsintojen sensaatiojoukkue kakkossijallaan. Kansainvälisellä tasolla vasta viime vuosina debyyttinsä tehnyt maa on neljän ottelun jälkeen yhä tappiottomana. Kosovo on voittanut Bulgarian vieraissa ja Tshekin kotona. Tasan se on pelannut Bulgariaa vastaan kotona ja Montenegroa vastaan vieraissa.

– Noin nuori maajoukkue, niin siinä mielessä upea nousu heiltä. He voivat myös koko ajan kalastella pelaajia, jotka haluaisivat tulla edustamaan heitä. Vahva maa. Kyllä sieltä tulee hyviä pelaajia.

Englanti-Kosovo nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay-palvelussa tiistaina kello 21.35.