FIFA The Best -palkintogaalassa jaettiin myös Fair play -pysti. Sen kävivät noutamassa Mestaruussarjaa pelaavan Leeds Unitedin kapteeni Liam Cooper ja fysiikkavalmentaja Benoit Delaval. Manageri Marcelo Bielsa, jolle palkinto yhdessä joukkueen kanssa päätettiin antaa, oli estynyt saapumasta Milanoon.

Reilun pelin palkinto tuli Leedsiin viime kauden Elland Roadin tapahtumien johdosta. Bielsa määräsi joukkueensa antamaan Aston Villan tehdä tasoitumaalin sen jälkeen, kun Leeds oli tehnyt johto-osuman Villa-pelaajan maatessa kentällä loukkaantuneena.

Johtomaalista syntyi kentällä kärhämä, jonka johdosta Villan Anwar El Ghazi ajettiin ulos. Kun peli jälleen käynnistyi, Albert Abdomahin annettiin juosta vapaasti tasoittamaan ottelu.

– Joillekin jalkapalloplaneetan asukkaille voittaminen on ehdoton tavoite, ainoa syy pelien pelaamiseen. Toisille on kuitenkin olemassa arvoja, jotka ohittavat tämän, sanottiin FIFA:n palkintoon liittyvässä tiedotteessa.

Bielsan ja Leedsin reilun pelin toimintaa alleviivaa se, että voittamalla kyseisen ottelun, joukkue olisi varmistanut suoran nousun Valioliigaan. Tasapelillä se päästi Sheffield Unitedin tälle paikalle, tunnetuin seurauksin.

– Se, mitä tapahtui, tapahtui. Englantilainen jalkapallo on koko maailmassa tunnettua jaloista piirteistään, Bielsa sanoi dramaattisen ottelun jälkeen.

Lähteet: FIFA, The Guardian