Konkurssin tehnyt perinteikäs Bury FC ei saanut armoa Englannin ammattilaissarjoja hallinnoivalta EFL:ltä. EFL:n muut 71 jäsenseuraa kokoustivat torstaina, ja kokouksen tuloksena todettiin, ettei Burylle anneta mahdollisuutta aloittaa puhtaalta pöydältä Kakkosliigassa ensi kaudella. Samalla päätettiin, että Kakkosliigasta putoaa tällä kaudella vain yksi joukkue, jotta Ykkös- ja Kakkosliigoja pelataan ensi kaudella jälleen tutusti 72 joukkueen voimin.

Buryn oli määrä pelata tällä kaudella Ykkösliigassa, mutta se suljettiin sarjasta, kun seura ei löytänyt uutta uskottavaa ostajaa määräajassa. Buryn kauden viisi ensimmäistä ottelua oli jouduttu perumaan varojen puutteen takia. Buryn kokoonpano olisi ollut pahasti vajaa, koska seuran ei annettu rekisteröidä uusia pelaajia.

– EFL ja sen jäsenseurat keskustelivat tämän päivän kokouksessa useista vaihtoehdoista. Kaikille seuroille tarjottiin mahdollisuus ilmaista kantojaan, EFL:n tiedotteessa todettiin Sky Sportsin mukaan.

– Väittelyssä harkittiin myös Bury FC Rescue Boardin tekemää ehdotusta, että seura voisi aloittaa Kakkosliigasta uuden omistajan johdolla kaudella 2020-2021. Syvällisissä keskusteluissa kävi kuitenkin ilmi, ettei ehdotus saanut tarvittavaa kannatusta.

Buryn alueen kansanedustaja James Frith ilmaisi Twitterissä pettymyksensä myötätunnon puuttumiseen.

[readmore from=Bury]

– Olen murtunut siitä, että monet EFL:n seurat tarjosivat meille kylmästi pelkkää itsekkyyttä ja päättivät pudottaa Kakkosliigasta yhden joukkueen vähemmän sen sijaan, että he olisivat sallineet Burylle pääsyn liigaan. Kiitos kaikille puolestamme puhuneille, Frith kirjoitti twiitissään.

Buryn puheenjohtaja Steve Dale oli vedonnut EFL:n seuroihin, jotta Burylle olisi sallittu mahdollisuus uuteen alkuun. Hänen mukaansa ”Bury on uhri eikä konna”.

Bury voi seuraavaksi anoa Englannin jalkapalloliitto FA:lta pääsyä johonkin Kakkosliigaa alempaan sarjaan sarjapyramidissa. FA:n johtokunta päättää, miltä sarjatasolta Bury saa aloittaa.