Arsenalin laitapuolustajat Kieran Tierney ja Héctor Bellerín nähtäneen torstaina tositoimissa Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kotiottelussa belgialaista Standard Liègeä vastaan.

Tierney, 22, siirtyi Arsenaliin kesällä Skotlannin suurseurasta Celticistä, mutta hän on ollut lonkkavamman takia sivussa lähes koko kauden. Hän pelasi sesongin ensimmäiset minuuttinsa viime viikolla, kun Arsenal voitti Nottingham Forestin liigacupissa 5-0.

Samassa pelissä kauden ensiottelunsa pelasi espanjalaispakki Bellerín, 24, joka on ollut sivussa tammikuussa asti vakavan polvivamman takia.

Tierneylle kertyi minuutteja 77, Bellerínille vajaa vartti.

Kummallakin on vielä matkaa täyteen pelikuntoon, mutta torstaina saattaa olla hyvä sauma sen kohentamiseen.

– Tierney tarvitsee vielä aikaa ja itsevarmuutta, hänen pitää harjoitella ja pelata, kommentoi Arsenalin manageri Unai Emery keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

– Torstai on jälleen hyvä mahdollisuus, koska hän on valmis pelaamaan. Hän tulee saamaan minuutteja, hän tulee saamaan itseluottamusta ja hän pääsee näyttämään meille, miten hän on edistynyt.

– Hän ei pelannut maanantaina (Manchester Unitedia vastaan), koska hänellä oli pieni ongelma. Ei mitään vakavaa, mutta lääkäri sanoi, että hänen on parempi pysytellä täällä (Lontoossa), tehdä töitä yksin ja valmistautua huomisen ottelua varten.

– Héctor Bellerínin tilanne on lähes sama, mutta hieman erilainen, koska hän oli loukkaantuneena pidempään, yhdeksän kuukautta.

– Hän pelasi alle 23-vuotiaiden joukkueen kanssa ja kasvatti itseluottamustaan. Hän teki asioita kentällä, jotta hän voisi toistaa ne korkeammalla tasolla. Huominen (Bellerínin pelaaminen) riippuu siitä, miten hänellä menee harjoituksissa. Katsotaan, miltä hänestä tuntuu. Mutta jos hänestä tuntuu hyvältä, niin hän pelaa normaaliin tapaan.

Arsenal aloitti Eurooppa-liigan lohkovaiheen 3-0-vierasvoitolla saksalaisesta Eintracht Frankfurtista.