Derby Countyn kapteenin Richard Keogh’n sanotaan olevan häpeissään ja maansa myyneenä joukkueen kahden viikon takaisen kännisekoilun jälkeen. Derbyn joukkue oli kokoontunut illanviettoon, josta useimmat lähtivät sovitusti kotiin. Ainakin Keogh, Tom Lawrence ja Mason Bennett kuitenkin jatkoivat juopottelua paikallispubissa – jättäen jälkeensä joidenkin lähteiden mukaan hulppean 800 punnan baarilaskun – kohtalokkain seurauksin. Illan päätteeksi Lawrence ja Bennett törmäilivät humalassa autoillaan.

Lawrence ja Bennett joutuvat vastaamaan ensi viikolla oikeuden edessä rattijuopumussyytteisiin, mutta kenties kaikkein kovimman kohtalon koki irlantilaistoppari Keogh. 33-vuotiaan Keogh’n kauden arveltiin välittömästi olevan ohi, mutta BBC:n mukaan Keogh on sivussa ainakin joulukuulle 2020. Häneltä menee siis ohi puolet myös ensi kaudesta. Lawrencea ja Bennettiä Derby rankaisi sakoilla.

Keogh’n sopimus Derbyn kanssa ulottuu kesään 2021, joten pahimmassa tapauksessa koko miehen peliuran jatko on katkolla. Keogh on kuulunut myös Irlannin maajoukkueen runkopelaajistoon vuodesta 2013 lähtien, mutta nyt hän saa heittää hyvästit uransa toisille arvokisoille tulevana kesänä. Irlanti johtaa viiden ottelun jälkeen omaa EM-karsintalohkoaan.

Daily Mail kertoo uutisessaan, että Keogh meni onnettomuuden sattuessa tajuttomaksi. Hän istui Tom Lawrencen ohjaaman Range Roverin takapenkillä, ja koki kolarissa kaksi polven ristisidevammaa. Lisäksi Keogh satutti kasvojaan.

Huolestuttava yksityiskohta on myös, että Daily Mailin mukaan Lawrence ja Bennett jättivät Keogh’n autoonsa yksin ja poistuivat kolaripaikalta. Tajuttoman puolustajan löysi autosta auttamaan saapunut ambulanssihenkilöstö.

Aviisin kertomuksen mukaan pelaajat olivat noin viiden minuutin päässä pubista, matkalla yhden pelaajan kotiin. Bennett oli pysäyttänyt Mercedeksensä risteykseen, kun Lawrence ajoi kovalla vauhdilla tämän auton perään. Bennettin auto pyörähti ja Lawrencen auto jatkoi matkaansa törmäten tien toisella puolella olleeseen puuhun.

– Richard oli takapenkillä yhdessä Tomin kaikkien tavaroiden kanssa. Takapenkillä oli vain niukasti tilaa ja hänen jalkansa olivat korkealla ja sivulla, Daily Mailin sisäpiirin lähde kertoo.

– Hänen polvensakin olivat kääntyneet sivulle ja sitten he törmäsivät autoon. Hän löi kasvonsakin pahoin.

Derby julkaisi lauantaina kotisivuillaan Tom Lawrencen lausunnon tapahtuneesta.

– Haluan esittää 24. syyskuuta illan tapahtumista rehellisen anteeksipyyntöni seuralle: puheenjohtajalle, managerille, pelikavereilleni ja kaikille kannattajillemme sen illan hairahduksestani, Lawrence kirjoitti.

– Se oli osaltani täydellistä arviointikyvyn pyytettä, eikä luonteeni mukaista. Olen käytökseeni syvästi pettynyt ja pahoillani pelikaverini ja kapteenimme Richard Keogh’n puolesta.

– Teen jatkossa kaikkeni hyvittääkseni virheeni ja antaakseni jotain takaisin paikallisyhteisölle. Haluan uurastaa maksaakseni takaisin kaiken saamani luottamuksen ja tuen, jota olen seurassa oloni aikana saanut. Teen sen siten, kuten parhaiten osaan, pelikentällä, Lawrence päätti.

[readmore from=Derby]

Derbyn myllerrys vain jatkui muutama päivä onnettomuuden jälkeen. Valmentaja Philip Cocu nimitti Keogh’n seuraajaksi kapteenina Tom Huddlestonen, mutta tämä ei ehtinyt olla kipparina kuin pari päivää, kun kapteenius riisuttiin häneltä. Näin kävi, kun selvisi, että Huddlestone oli kuvannut ja ladannut sosiaaliseen mediaan, jossa Mason Bennett oksentaa turmailtana pubin miesten vessan pisuaariin.

Sittemmin myös Huddlestone joutui pitkälle sairauslomalle loukkaannuttuaan ottelussa. Uudeksi kapteeniksi nimettiin viime kauden loukkaantumisen takia pitkälti missannut Curtis Davies.

Tammikuussa Derbyn vahvuuteen liittyy Englannin pelaajalegenda Wayne Rooney. Myös Rooney syyllistyi syksyllä 2017 rattijuopumukseen ja sai siitä tuomion.