Chelsean entisen seurajohtajan Michael Emenalon mukaan yksi joukkueen entisistä managereista yritti aikoinaan laukkauttaa seuran akatemian toiminnan.

Emenalo vietti vuodet 2011-2017 Chelsean teknisenä johtajana, ottaen myös reilusti vastuuta nuorten pelaajien kehittämisestä esimerkiksi José Mourinhon, Antonio Conten ja André Willas-Boasin valmentajakausien aikana.

Emenalon mukaan yksi seuran entisistä managereista yritti saada Chelsea-omistaja Roman Abramovitshin lopettamaan akatemian pyörittämisen. Emenalo ei kertonut, kuka ex-managereista oli ideasta vastuussa, mutta hänen argumenttinsa perustui kuulemma taloudellisiin syihin.

[readmore from=Chelsea]

Emenalo kuitenkin voitti taistelun akatemian kohtalosta, eikä hän voinut kiittää Abramovitshia siitä tarpeeksi.

– Oli aika, kun isoista teoista oli kova huuto. Yksi manageri esitti meille presentaation, jonka mukaan akatemialle ei olisi enää tarvetta. Hänen argumenttinsa oli, että sen [hyödyntäminen] kestäisi liian pitkään, eikä meillä olisi siihen aikaa, ja että meidän tulisi käyttää sitä tehdäksemme sillä rahaa, ja että omistajan tulisi lopettaa akatemiaan investoiminen, koska se oli turhaa.

– Mutta se ei ollut minun ideani ja minun oli taisteleva sitä vastaan. Tämä on sellainen asia, minkä suhteen olen hyvin, hyvin ylpeä omistaja Roman Abramovitshista, koska hän osoitti luottavansa minuun, kuunteli minua ja antoi akatemialle aikaa. Hän ei hylännyt sitä. Hän uskoi siihen ja minuun, enkä voi kiittää häntä tarpeeksi.

Chelsean onneksi akatemian toimintaa ei rajoitettu, sillä tällä hetkellä Frank Lampardin joukkue pyörii hyvin paljolti lontoolaisseuran akatemiakasvattien voimin. Tammy Abraham, Mason Mount, Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek ja Fikayo Tomori ovat esimerkiksi saaneet kaikki kutsun myös Englannin A-maajoukkueeseen viimeisen vuoden aikana.

Lähde: The Telegraph