Walesin maajoukkueen päävalmentaja Ryan Giggs on huolissaan Chelsean keskikenttäpelaajan Ethan Ampadun vähäisestä peliajasta.

Ampadu, 19, lainattiin täksi kaudeksi saksalaiseen RB Leipzigiin, mutta hän ei ole päässyt pelaamaan vielä ollenkaan, vaikka on ollut Bundesliigassa kokoonpanossa mukana lähes jokaisessa ottelussa.

Chelsean edustusjoukkueessa Ampadu debytoi jo kaudella 2017-18. Hän on pelannut lontoolaisten ykkösmiehistössä 12 ottelua, mutta käynnissä oleva lainapesti ei lupaa hyvää Chelsealle tai Walesin A-maajoukkuelle, jossa hän on esiintynyt yhdeksän kertaa.

– Se on huolenaihe, koska Ethan on iässä, jossa hänen pitäisi pelata, kommentoi Giggs FourFourTwon mukaan.

– Hänellä on ollut hieman ongelmia loukkaantumisten kanssa, muttei mitään vakavaa. Vähän kipuja vain.

– Hän on näyttänyt maajoukkueen viime leireillä niin paljon paremmalta.

– Hän on niin iso lahjakkuus, että sitä on vaikea olla huomaamatta. Mutta hänen on vaikea pelata 90 minuuttia ja kaksi peliä putkeen, kun hän ei ole saanut minuutteja.

Giggs kertoi, että hän ei ole puhunut manageri Frank Lampardin tai kenenkään muun Chelsean valmennusryhmäläisen kanssa Ampadun peliajasta, mutta hän on itse menossa Saksaan seuraamaan Ampadun ja parin muun walesilaispelaajan otteita.

Wales kohtaa EM-karsinnoissa tänään, torstaina, Slovakian ja sunnuntaina Kroatian. Giggsin joukkue on karsintalohkossaan neljän ottelun jälkeen viimeistä edellisenä, mutta se on pelannut yhden pelin muita vähemmän.