Englannin A-maajoukkueen entinen päävalmentaja Sven Göran Eriksson on kertonut merkittävästä keskustelustaan Roman Abramovitshin avustajan kanssa. Venäjäismiljardööri harkitsi Erikssonin mukaan Tottenhamin ostamista ennen kuin hän käski Abramovitshia sijoittamaan varansa Chelseaan.

Abramovitsh osti Chelsean vuonna 2003, jonka jälkeen seura on voittanut viisi Valioliiga-mestaruutta, viisi FA Cupia, kolme Liigacupia, kaksi Eurooppa-liigaa ja yhden Mestarien liigan. Ilman Erikssonin ohjeistusta Chelsean palkintokaappi voisi kuitenkin näyttää täysin erilaiselta, kuten myös Tottenhamin.

– Tapasimme Les Ambassadeursissa (kasino ja klubi Lontoossa). Siellä oli kolme miestä. Yksi heistä oli hyvin pukeutunut, toinen ei niinkään, ja kolmas… Luulin häntä kuskiksi. Se oli tietysti Roman, Eriksson kertoi The Timesin haastattelussa.

[readmore from=Chelsea]

– Hän halusi ostaa seuran Moskovasta, joten menimme kolmeksi päiväksi Moskovaan, Pini, hän (Abramovitsh) ja minä. Näimme kaikki seurat ja käskin häntä ostamaan Dinamon. Heillä oli kaikista parhaimmat olosuhteet.

– Lähdin myöhemmin lomalle ja hänen oikea kätensä soitti minulle. Roman oli muuttanut mieltään. Hän halusi ostaa seuran Lontoosta. Tottenham vai Chelsea? Kysyin, että mitä hän haluaa saavuttaa. Hän sanoi että hän haluaa voittaa. Sanoin hänelle: ”Joten osta Chelsea. Siellä sinun on vaihdettava puolet joukkueesta. Tottenhamissa sinun on vaihdettava koko joukkue.”

Eriksson toimi Englannin peräsimessä vuodesta 2001 vuoteen 2006. Ruotsalaisvalmentajaa huhuiltiin myös vahvasti Chelsean manageriksi vuonna 2004.