Manchester Unitedin ja Liverpoolin välit eivät ole koskaan olleet lämpimimmästä päästä, johtuen osaltaan joukkueiden takavuosien mittelöstä Valioliigan huipulla. Ensi sunnuntaina nähtävään kohtaamiseen ryhmät lähtevät kovin erilaisista asemista – piste-ero sarjataulukossa on Liverpoolin hyväksi vain kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen jo 15 pistettä.

Puheet ottelun alla ovat kuitenkin perinteisiä. Liverpool-legenda Robbie Fowler avasi banterin omalta osaltaan Daily Mirrorin kolumnissaan, puhuen Jürgen Kloppin oletettavasti aikoinaan saamasta United-tarjouksesta.

– Haastattelin häntä pari vuotta sitten, ja hän kertoi kieltäydyttyään Dortmundin jälkeen parilta superrikkaalta seuralta saamistaan tarjouksista. Toinen näistä oli ehdottomasti Manchester United, toinen luultavasti Real Madrid. Häntä ällötti se, miten nämä seurat olivat kiinnostuneita vain taloudellisista asioista.

Liverpoolissa seuran ex-pelaajan silmissä asiat ovat tietenkin toisin, ja niin hän sanoo Kloppinkin asian nähneen.

– Hän sanoi pitäneensä Liverpoolista, koska siellä vallitsee tasapaino sen välillä, paljonko rahaa tarvitaan huipun saavuttamiseen, ja miten paljon toisaalta painavat seuraidentiteetti, historia, ja kannattajat.

– Keskustelin muiden seurojen kanssa, mutta niiden kohdalla oli minusta kyse imagosta ja markkinoinnista enemmän kuin jalkapallosta. Nuo ovat osa hommaa, mutta eivät ne voi olla ensisijaisia. Ensin on parannettava pelin tasoa, Klopp sanoi Fowlerin kolumnin mukaan.