Manchester United kohtasi Eurooppa-liigan kolmannessa lohko-ottelussaan serbialaisen FK Partizanin. Belgradissa pelattu kamppailu päättyi Manchester Unitedin 1-0-voittoon. Samalla katkesi Manchester Unitedin 12 ottelun voitoton putki vieraskentillä.

Squawka

@Squawka
Manchester United have won a game away from home in all competitions for the first time since March 2019 when they beat PSG 3-1.

A run of 12 games finally coming to an end. 😳

Ottelun ainoasta maalista vastasi Anthony Martial, joka nimettiin ensimmäistä kertaa Unitedin avaukseen kahteen kuukauteen. Manchester United on tuloksen myötä L-lohkon ensimmäisellä sijalla.

Partizan Belgrade 🇬🇧

@FKPartizanEN
TEAM NEWS |📋| Our starting line-up for tonight's #EuropaLeague clash against @ManUtd

Tošić starts against his former team

Manchester United

@ManUtd
#MUFC line up in what appears to be a 3️⃣-5️⃣-2️⃣ formation...

#UEL

Ottelun alkuminuutit etenivät Manchester Unitedin komennossa, mutta maalipaikoille vierasjoukkue ei heti kuitenkaan päässyt.

15 minuutin pelin kohdalla Scott McTominay nousi takatolpalla korkeimmalle ja puski pallon Juan Matan keskityksestä sivuverkkoon. McTominay vastasi myös vieraiden seuraavasta yrityksestä, mutta kaukolaukauksen tarkkuus jäi tälläkin kertaa uupumaan.

Manchester United ei onnistunut murtamaan kotijoukkueen puolustusta, mutta kävi lähellä avausmaalia 38 minuutin pelin kohdalla. Aaron Wan-Bissaka riisti pallon boksin rajalla ja syötti sen lyhyenä Jesse Lingardille. Viimeksi kolme vuotta sitten eurokentillä maalannut englantilaispelaaja laukoi tulisesti, mutta pallo kimposi tolpan kautta ulos.

Kotijoukkue kävi hetkeä myöhemmin myös tolpassa, kun Umar Sadiqin kaukolaukaus oli lähellä viedä Partizanin johtoon. Kotijoukkue lisäsi painetta puoliajan loppuun, mutta Sergio Romeroa ei pakotettu vielä torjuntatöihin.

Ensimmäisen jakson loppuhetkillä Manchester United siirtyi kuin siirtyikin johtoon. Nemanja Miletic rikkoi Manchester Unitedin nuorta laitapuolustajaa Brandon Williamsia rangaistusalueen sisällä, eikä erotuomari miettinyt päätöstään kahdesti.

Vakavasta lihasvammasta hiljattain palautunut Anthony Martial otti rangaistuspotkusta vastuun, laukoen sen tarkasti vasempaan alakulmaan. Manchester United johti ottelua ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0-lukemin.

Manchester United

@ManUtd
❌ No gloves
❌ No problem

@AnthonyMartial is 🔙 in business!

#MUFC #UEL

Toisen jakson alussa Partizan painoi tuikasti päälle. 52 minuutin kohdalla Romero pakotettiin ensimmäistä kertaa tositoimiin, kun United-kapteeni Harry Maguiren ohittanut Seydouba Soumah tykitti napakasti kohti maalia. Argentiinalaisvahdin torjunta piti Manchester Unitedin kuitenkin johdossa.

Ole Gunnar Solskjær lisäsi hyökkäysvoimaansa tunnin pelin kohdalla, vaihtaen sisään sekä Marcus Rashfordin että Daniel Jamesin. Tietä kaksikolle tekivät Wan-Bissaka ja maalintekijä Martial.

65 minuutin tienoilla Partizan-pelaajat huutelivat kahdesti pilkun perään. Pallo näytti käyneen sekä Scott McTominayn että Brandon Williamsin kädessä, mutta erotuomari ei tilanteista vakuuttunut, antaen valituksista keltaisen kortin sekä Bibras Natcholle että Nemanja Mileticille.

75 minuutin kohdalla Sadiq kävi jälleen lähellä maalia, mutta hänen luja laukauksensa viuhui hieman ohitse vasemman tolpan. Takuma Asano puski kahdeksan minuuttia myöhemmin kohti maalia, mutta Romero venyi hyvään torjuntaan.

Partizan sai aikaan erinomaisen paineen vielä varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla. Tasoitusmaali jäi kuitenkin haaveeksi, ja United otti kamppailusta helpottavan voiton.

Wolves nappasi myös voiton

Wolves

@Wolves
FT | #SLO 1-2 #WOL

A big second-half performance and a tense finish, but we return to Wolverhampton with the three points!

#SLOWOL

⏱🐺

Wolverhampton voitti samaan aikaan Slovan Bratislavan vieraissa.

Andraz Sporar vei slovakialaiset johtoon 11 minuutin pelin jälkeen, mutta Romain Saissin fantastinen kaukolaukaus toi Wolverhamptonin tasoihin 58. minuutilla.

Raul Jimenez maalasi pilkulta seitsemän minuuttia myöhemmin, varmistaen vieraiden huipputärkeän voiton. Kaikki ei kuitenkaan sujunut Wolverhamptonin suunnitelmien mukaisesti, sillä Diogo Jota otti kuitenkin kaksi keltaista korttia ja ulosajon.

Wolverhampton on tuloksen myötä K-lohkon toisella sijalla, yhden pisteen päässä Bragasta.