Evertonin laitapuolustaja Jonjoe Kenny on tehnyt vaikutuksen lainaseuraansa Schalkeen, jota hän edustaa tämän kauden mittaisella sopimuksella.

Englannin nuorisomaajoukkueet läpi kolunnut Kenny, 22, on pelannut urallaan Evertonin edustusjoukkueessa 40 ottelua, joista 13 oli viime kaudella.

Schalkessa hän on pelannut kauden jokaisessa ottelussa ja esiintynyt lisäksi edukseen. Kenny valittiin heti elokuussa Bundesliigan ”kuukauden noviisiksi”. Hän on pelannut gelsenkircheniläisjoukkueessa 11 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä yhden maalin ja syöttänyt kaksi.

Saksalaisseuran urheilutoimenjohtaja Jochen Schneider kertoi Sport Bildin haastattelussa, että hän toivoo Kennyn jäävän Schalkeen vielä tämän kauden jälkeen.

– Olemme iloisia siitä, että meillä on hänet. Hän sopii Schalkeen myös ihmisenä, ei pelkästään pelaajana.

– Toivon, että saamme mahdollisuuden pitää hänet pidempäänkin.

Jonjoe Kenny syntyi Evertonin stadionin, Goodison Parkin, läheisyydessä ja liittyi Toffeesin akatemiaan yhdeksänvuotiaana. Kuva: Getty Images

Syyskuun alussa Kenny sanoi Bundesliigan verkkosivujen haastattelussa, että vielä on ”liian aikaista” tehdä suunnitelmia tätä kautta pidemmälle.

– En halua elää tulevaisuudessa. Antaa asioiden tapahtua. Nyt annan ehdottomasti kaikkeni Schalkelle.

– Schalke on yhä valtava seura, joka on pelannut säännöllisesti Euroopassa, ja sillä on suuri kannattajakunta. Ihmiset tietävät Schalken Mestarien liigasta, se on maailmanlaajuinen seura.

Kennyn mielestä Liverpoolin ja Gelsenkirchenin kaupungeissa on jotain samaa.

– Molemmissa kaupungeissa ihmiset tekevät kovaa töitä ja heillä on sama mentaliteetti.

– Äitini on opettaja ja isäni on taksinkuljettaja. He iskostivat tämän mentaliteetin minulle ja tekivät unelmastani mahdollisen. Tämä osoittaa, että kova työ voi olla sen arvoista.

– Kaikki kokeista huoltajaan ja muihin pelaajiin toivottivat minut heti tervetulleeksi. Kannattajilla on myös ollut iso osa siinä, että olen tuntenut täällä oloni kotoisaksi.

Kenny on ollut Evertonissa kirjoilla vuodesta 2006 lähtien. Hänen ja Evertonin välinen sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.