Mestaruussarjan Derbystä potkut saanut toppari Richard Keogh aikoo valittaa seuran päätöksestä, kertoo The Athletic.

Joukkueen kapteenina toiminut Keogh, 33, järkyttyi, kun Derby antoi hänelle kenkää.

Irlannin maajoukkuetoppari Keogh sai potkut, koska hän oli osallisena surullisenkuuluisassa illanvietossa, joka päättyi hänen joukkuekaveriensa, Tom Lawrencen ja Mason Bennettin, pidätykseen.

Lawrence ja Bennett syyllistyivät syyskuussa rattijuopumukseen kaverusten baarireissun venähdettyä suunniteltua pidemmälle. Keogh loukkasi vakavasti polvensa, kun hän oli kyydissä autossa, jonka Lawrence ajoi katulamppua päin.

Keogh’n odotetaan olevan sivussa pelikentiltä yli vuoden ajan, ja Athleticin tietojen mukaan hänen polvensa pitää leikata vielä ainakin kahdesti.

Sivusto kertoo, että sekä ammattilaisjalkapalloilijoiden yhdistys PFA että Derby ovat valmiita ja halukkaita auttamaan topparia kuntoutuksessa.

Vaikka Derbyssä koetaankin empatiaa puolustajaa kohtaan, on seurassa myös suuresti ihmetelty, miten kokenut pelaaja ja joukkueen kapteeni jatkoi ryyppäämistä, eikä mennyt väliin vaan kyytiin, kun Lawrence ja Bennett hyppäsivät rattiin.

Telegraphin tietojen mukaan Derby yritti saada Keogh’n pudottamaan 25 000 punnan viikkopalkkaansa, mutta toppari ei siihen suostunut, mikä lisäsi eripuraa entisestään. Keogh kun ei pysty harjoittamaan ammattiaan polvivammansa takia pitkään aikaan.

Keogh edusti Derbya vuodesta 2012 lähtien ja pelasi seurassa 356 ottelua. Hänen sopimuksensa olisi päättynyt ensi kauden jälkeen. Keogh pelasi viimeisen ottelunsa Derbyn paidassa 21. syyskuuta, kolme päivää ennen kolaria.