Aston Villa nousi täksi kaudeksi takaisin Valioliigaan pelattuaan kolme edeltävää kautta Mestaruussarjassa. Ennen kauden 11:ttä kierrosta Villa on liigassa sijalla 15. Seuraava vastustaja on kotona kohdattava ja pelottavassa vireessä oleva liigakärki Liverpool.

Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen myös tunnettu futisromantikko, ja siksi hän on ollut mielissään perinneseuran paluusta Valioliigaan.

– Aston Villa ja Villa Parkin stadion ympäristöineen herättävät minussa voimakkaita tunteita. Siihen vaikuttaa se stadionin rakennelma, ympäristö ja ne värit! Kun lähestyy stadionia, niin heti huomaa, että tämän seuran värit ovat nämä! Niitä näkee kaikkialla, kylteissä, kapakoiden ikkunoissa, parkkipaikoilla, liput liehuvat, se on kiva ympäristö! Ja nimi Villa Park, siinä on jotain hienoa vanhaa mahtipontisuutta. Stadion jo herättää futaajan sydämen sykkimään ja väpättämään kovempaan tahtiin, hän tunnelmoi Valioliiga.comille.

Rautiainen nostaa tässä hengessä esiin myös Villan pelaajistosta yhden oman kasvatin, jota hän tarkkailee tulevassa ottelussa tiukasti. Kyseessä on Jack Grealish.

– Villan joukkueessa on paljon uusia ja ostettuja pelaajia, mutta kaikista ostetuista huolimatta, he ovat pystyneet pitämään yhdestä omasta pojasta kiinni. Hän on omalta tyyliltään vanhan tyylin brittifutaaja. Sukat alhaalla, pienet syndit ja vahvat jalat. Hänessä on vanhaa brittityyliä, hän tykkää jallata, kikkailla ja kokeilla.

Liverpool on voittanut kymmenestä sarjaottelustaan yhdeksän ja pelannut yhden tasan. Ottelun ennakkosuosikista ei siis pitäisi olla epäselvyyttä.

– Villa on maksanut kovaa hintaa muutamista naiiveista pallonmenetyksistä. Ilman niitä heillä olisi muutama pinna enemmän plakkarissa. Liverpool joutui olemaan Sheffieldissä tarkkana tällaisen intohimoisen nousijajoukkueen kanssa, ja kyllä he joutuvat olemaan sitä Villa Parkillakin. Poolin pitää olla tarkkana Villan nopeiden tilanylityshyökkäysten kanssa. Niitä tulee jopa Poolin kaltaista joukkuetta vastaan aina. Niitä tuli Sheffieldillä, ja niin tulee muutama Villallakin, muistuttaa Rautiainen.

Liverpoolin viime peli Valioliigassa oli Tottenhamia vastaan. Tuolloin sarjakärki joutui heti avausminuutilla tappiolle, mutta nousi murskaavalla hallinnalla lopulta voittoon.

– Pool tulee hallitsemaan palloa ja pitämään palloa Villa Parkilla pitkät tovit. Se puolustus pitää jollain keinoin avata, ja siihen Liverpoolilla on nykypäivänä aseet. He ovat tottuneet pelaamaan myös syvällä makaavia joukkueita vastaan. Pool joutuu olemaan varovainen pallonmenetysten jälkeisissä hetkissä, mutta uskon, että Liverpool tulee omalla vahvalla peruspelaamisellaan luomaan ne maalipaikat tai ne säpisevät tilanteet lähellä boksia, joista tulee vapaapotkuja, rankkareita tai paine muodostuu niin kovaksi, että jonkun maalin ne tökkäävät, Rautiainen sanoo ja muistuttaa tv-katsojia tarkkailemaan myös kaikkea sitä, mitä kamerat taltioivat kentän ulkopuolelta.

– Tästä tulee hieno tapahtuma, sen takaa tuo hieno traditionaalinen ympäristö! Seurat ovat vanhoja ja tuo stadion takaa sen, että tulee romanttinen iltapäivä.

Aston Villa-Liverpool nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa lauantain 2.11. studiolähetyksen jälkimmäisenä otteluna kello 17.