Liverpool voitti tiistaina kotonaan belgialaisen Genkin 2-1 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

@KRCGenkofficial
Dit is de opstelling voor de topper tegen Liverpool. Komaan supporters, laat jullie horen!!! 💙💙💪👊#krcgenk #livgnk #UCL #samengenk

Liverpool siirtyi johtoon vajaan vartin kohdalla hallittuaan ottelun ensihetkiä. Pallo jäi pomppimaan Genkin maalin eteen James Milnerin keskityksen jälkeen, kunnes Georginio Wijnaldum taituroi pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoon. 1-0.

Kotjoukkue rummutti hyökkäyksiä Genkin päätyyn ja oli pari kertaa lähellä toista maalia. Naby Keïtan laukaus 23. minuutilla olisi painunut takakulmaan ilman Genkin maalivahdin Gaëtan Coucken loistavaa jalkatorjuntaa.

Belgialaisvieraat pyrkivät vahingoittamaan Liverpoolia nopeilla vastahyökkäyksillä, joista suurin osa tyssäsi kuitenkin jo hyvissä ajoin.

Genk otti käytännössä koko avauspuolikkaan ajan pelkästään vastaan, mutta se teki maalin ensimmäisestä kunnon yrityksestään, kun Mbwana Samatta puski Bryan Heynenin antaman kulmapotkun sisään 41. minuutilla. 1-1.

Liverpoolin sopi syyttää tilanteesta vain itseään, sillä se hukkasi ensimmäisellä puoliajalla ison pinon laadukkaita paikkoja. Liverpoolilla oli avausjaksolla 15 maalintekoyritystä ja Genkillä kaksi.

Kotijoukkue nappasi johtoaseman takaisin itselleen 53. minuutilla. Mohamed Salah siirsi pallon vierelleen Alex Oxlade-Chamberlainille, jonka kääntölaukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan. 2-1.

4 - Alex Oxlade-Chamberlain has scored four goals in his last four games for Liverpool; as many as in his previous 45 appearances for the club. Mixing.

Liverpool (9) nousi tiistain tulosten myötä lohkon kärkipaikalle, sillä lohkon muut joukkueet, Napoli (8) ja RB Salzburg (4), pelasivat keskenään 1-1-tasapelin. Samalla varmistui, että Genkin (1) tie Mestarien liigassa päättyy tällä kaudella lohkovaiheeseen.