Mestarien liigan tiistai-illassa esillä on kaksi valioliigajoukkuetta, Chelsea ja Liverpool. Kummatkin pelaavat kotiottelun, statukseltaan hieman erilaisia joukkueita vastaan. Molemmat ottelut alkavat kello 22.00 Suomen aikaa.

Chelsea-Ajax

Kautensa yllättävänkin vahvasti aloittanut Frank Lampardin ryhmä saa vastaansa Hollannin jättiläisen, joka oli viime kevään hyvin lähellä rikkoa englantilaisrintaman maanosan ykköskisojen finaaleissa.

Siinä, missä Chelsea löi Arsenalin Eurooppa-liigan loppuottelussa, oli Ajax minuuttien päässä pääsystä kohtaamaan Liverpoolin Mestarien liigan vastaavassa. Amsterdamilaisten riveistä ovat sittemmin maisemaa vaihtaneet muiden muassa Frenkie de Jong (Barcelona), sekä Matthijs de Ligt (Juventus). Vastustajansa aliarviointiin Bluesilla ei luonnollisesti siltikään ole varaa.

Ajax ei ole koskaan hävinnyt Englannin maaperällä pelaamaansa Mestarien liigan ottelua. Edellinen tällainen päättyi voittoon Spursista viime huhtikuussa. Chelsean kanssa joukkue on kohdannut europeleissä vasta kerran, tänä syksynä. Tuolloin lontoolaiset veivät voiton luvuin 0-1.

Jos viime kauden Eurooppa-liiga oli Chelsea-pelaajista Olivier Giroudin juhlaa, näyttää Mestarien liiga valoisalta Michy Batshuayin osalta. Belgialainen on pelannut sinipaidoissa 141 minuuttia, ja onnistunut maalinteossa kolmesti – siis kerran 47 minuutissa.

Lampard toivotti tällä viikolla takaisin harjoituksiinsa kolmikon N’Golo Kanté, Ross Barkley, Andreas Christensen. Ainakin ensimmäisenä mainittu saatetaan hyvin nähdä tänään kentällä.

– Näyttää mukavalta sen suhteen, että hänen vammansa ja kolhunsa olisivat vihdoin takana päin, Lampard sanoi hallitsevasta maailmanmestarista.

Liverpool-Genk

Jürgen Kloppin miehistö kävi hakemassa ainakin numeroiden valossa helpon vierasvoiton belgialaisvastustajastaan aiemmin tällä kaudella – loppuluvut Liverpoolille 4-1.

Isännillä ei ole uusia loukkaantumisia, ja joukkue pääsee peliin siis monin tavoin vapautuneesta tilanteesta. Liverpool on hävinnyt europelin Anfieldillä viimeksi vuonna 2014, Real Madridille. Voittoja viimeisistä 23 kotiottelusta kansainvälisissä kilpailuotteluissa on kasassa 17.

– Meillä on luultavasti muutamat tuoreet jalkaparit kentällä, mikä on toivottavaa. Mutta emme me koko joukkuetta voi vaihtaa, niin etteivät ihmiset edes tunnista pelaajia, Klopp summaa.