Arsenal pelasi keskiviikkona portugalilaisen Vitórian vieraana Eurooppa-liigan lohkovaiheessa 1-1-tasapelin.

🏆 #UEL

Arsenal piti avausjaksolla pallonhallinnan itsellään, mutta sillä oli valtavia vaikeuksia päästä maalipaikoille. Vitória sen sijaan rynni kerta toisensa jälkeen uhkaavasti kohti Tykkimiesten päätyä.

Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Pêpê huudatti kotiyleisöä laukomalla pallon voimalla tolppaan. Hetkeä myöhemmin myös Marcus Edwards laukoi tulisesti, mutta Arsenalin maalivahti Emiliano Martínez torjui yrityksen.

Ensimmäinen varoitus nähtiin 19. minuutilla, kun Arsenalin toppari Shkodran Mustafi kiskaisi Davidsonin paidasta nurin. Vitória oli seuranneesta vapaapotkusta lähellä maalintekoa, mutta Martínez pysäytti Edmond Tapsoban puskun.

Reilun puolen tunnin kohdalla Vitória sai ensimmäisen keltaisen korttinsa, kun Rafa Soares taklasi Bukayo Sakan nurmen pintaan.

Vitórialla oli ensimmäisellä puoliajalla kymmenen maalintekoyritystä ja Arsenalilla kaksi.

Arsenal teki ensimmäisen vaihtonsa 54. minuutilla, kun takareittään valitellut Dani Ceballos poistui kentältä. Hänet korvasi Mattéo Guendouzi.

Toinen puoliaika eteni Arsenalin määräämässä tahdissa, mutta lontoolaisilla oli yhä suuria vaikeuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja.

Kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä Arsenal onnistui kuitenkin maalinteossa erikoistilanteesta. Nicolas Pépén vapaapotku löysi rangaistusalueelta Mustafin, joka sai vapaasti puskea pallon verkkoon. Kyseessä oli Arsenalin ensimmäinen ja lopulta ainoa maalia kohti suuntautunut yritys. 0-1.

Maalinsa jälkeen Arsenal tuntui lähes pysäyttävän pelin verkkaisella siirtelyllään, mutta taktiikka ei toiminut.

Vitória oli tulla tasoihin jo 89. minuutilla, mutta Léo Bonatini pamautti pallon lähietäisyydeltä taivaan tuuliin.

Portugalilaiset saivat lopulta tasoituksensa lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Edwards keskitti pelivälineen Rochinhalle, joka puski sen Bruno Duartelle, ja brasilialaishyökkääjä taituroi pallon akrobaattisella saksipotkulla pompun kautta maaliin. 1-1.

Arsenal johtaa lohkoa kerättyään neljästä pelistä kymmenen pistettä. Vitória nappasi ottelusta vasta ensimmäisen pisteensä. Lohkon muut joukkueet, belgialainen Standard Liège ja saksalainen Eintracht Frankfurt, kohtaavat toisensa torstaina.