Tottenham pelaa Mestarien liigan vierasottelun Belgradin Punaista Tähteä vastaan keskviikkoiltana. Stadion Rajko Mitić ei ole ollut vierailijoille helppo paikka, eikä sen yleisö kovin suopeaa kaikille.

Isäntien valmentaja Vladan Milojevic antaakin Spursille näihin taustoihin nähden ison lupauksen.

– Voin taata, että kaikki tuntevat olonsa täällä turvalliseksi. Meillä on joukkueessamme pelaajia, joilla on erilaisa ihonvärejä. Heillä ei ole koskaan ollut ongelmia, eikä niitä tule olemaan Tottenhamillakaan.

Edellisellä kerralla, vuonna 2014 Spursin vieraillessa samaisella stadionilla käyttäytyminen ei pysynyt täysin aisoissa. Viime kuussa Portugalin vieraillessa paikalla, serbialaiskannattajien todetiin syyllistyneen rasistiseen käytökseen. Punaisen Tähden kannattajilta evättiin samasta syystä pääsy Tottenhamin isännöimään edelliseen Mestarien liigan otteluun.

Milojevic pysyy kuitenkin kannassaan.

– Tulemme osoittamaan olevamme hyviä isäntiä, ja että tämä maa kunnioittaa diversiteettiä. Uskon, että kannattajamme tulevat esittämään parastaan, ja toivon heidän tukevan meitä kaikin voimin.

Viitaten kenties sekä joukkueensa Lontoossa kärsimään 5-0 -tappioon, kuin menneisiin tapahtumiin kotistadionilla, valmentaja jatkaa linjallaan.

– Kaikki eilen tapahtunut pitää jättää taakse. Olemme täällä siksi, että kirjoitamme uutta historiaa.

Belgradin Punainen Tähti – Tottenham pelataan alkaen kello 22 Suomen aikaa.

Lähde: The Independent