Tottenham voitti keskiviikkona vieraskentällä serbialaisen Belgradin Punaisen tähden 4-0 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

FK Crvena zvezda

@crvenazvezdafk
⭐️SASTAV⭐️

Na klupi za rezerve su: Popović, Pankov, Žander, Kanjas, Vulić, Simić, Boaći.

🔴⚪️#fkcz

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Gazzaniga, Foyth, Dier, Sanchez, Rose, Ndombele, Sissoko, Dele, Son, Lo Celso, Kane (C).

@WilliamHill latest (18+)
bit.ly/TLTWRStar

#UCL ⚪️ #COYS

Kotijoukkueen kapteeni Marko Marin koki kovia jo toisella minuutilla, kun Moussa Sissoko otti häneltä romuluisesti pallon pois. Saksalaistähti pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Tottenhamilla oli ensiminuuteilla vaikeuksia päästä prässin alta hallitusti pois, mutta alkuhermoilun jälkeen ottelu siirtyi lontoolaisten haltuun.

Belgradin Punainen tähti ylitti alkuhetkillä harvoin edes pallottomana keskiviivaa, mutta se teki samalla Tottenhamin hyökkäämisestä todella tuskaista.

Isännät saivat 23. minuutilla loistavan sauman maalintekoon. Tottenhamin puolustaja Juan Foyth näytti jo riistävän pallon joukkueelleen, mutta hän liukastuikin ja peliväline kimposi hänestä Milan Pavkoville, joka pääsi nokikkain maalivahti Paulo Gazzanigan kanssa. Pavkovin veto suuntautui keskelle ja Gazzaniga torjui jalallaan.

Hetkeä myöhemmin Tottenhamilla oli mahdollisuus hyökätä vastaan ylivoimalla, mutta Harry Kane aikaili ja menetti pallon ratkaisevalla hetkellä.

Ottelua oli takana 34 minuuttia, kun Tottenham teki todellisen flipperimaalin. Ensin Kane laukoi pallon tolppaan, josta se kimposi Son Heung-Minille. Korealaisen kuti pysähtyi kotijoukkueen puolustajaan. Pallo tuli toistamiseen Kanelle, joka laukoi sen Sonin jalan kautta ylärimaan. Lopulta Giovani Lo Celso tuli paikalle ja runnoi kuulan verkkoon. 0-1.

OptaJoe

@OptaJoe
6 - Giovani Lo Celso has scored his sixth goal in his last eight appearances across the Europa League/Champions League, with this his first goal in any competition since April. Ping-Pong.

Samantyyppinen sekasorto oli johtaa maaliin ennen taukoa myös toisessa päädyssä. Rajiv van La Parra laukoi pallon tolppaan, josta se kimposi Tottenhamin topparin Davinson Sánchezin kautta vielä ylärimaan.

Belgradin Punaisella tähdellä oli ensimmäisellä puoliajalla kolme maalintekoyritystä ja Tottenhamilla kymmenen.

Kotijoukkue hassasi heti toisen jakson alussa loistavan maalipaikan, kun se pääsi Tanguy Ndombelen harhasyötön seurauksena hyökkäämään kolmella kahta vastaan. Pavkov oli jo hyvässä vetopaikassa, mutta päätti vielä siirtää pallon Marinille. Hyökkääjän syöttö karkasi kuitenkin suoraan päätyrajasta yli.

Isännille maalinteko ei tuntunut maistuvan, mutta Tottenham hyödynsi oman tonttinsa 57. minuutilla. Ndombele kuskasi pelivälineen belgradilaisten puoliskolle ja antoi sen Dele Allille, joka syötti vielä Sonille. Korealainen ei enää erehtynyt, vaan latasi pallon voimalla maalin kattoon. 0-2.

Vain pari minuuttia myöhemmin Son osui jälleen. Hän sai pallon takatolpalle Danny Roselta ja pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin. 0-3.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Tottenham forward Son Heung-Min has scored five goals in just four Champions League appearances this season, netting in three straight games in the competition for the first time in his career. Joyful.

Serbialaisten ilta synkkeni entisestään noin vartti ennen päätösvihellystä, kun Pavkov joutui jättämään loukkaantuneena kentän. Hän väänsi nilkkansa ikävästi, eikä päässyt omin avuin nurmelta pois.

Vaihdosta sisään tullut Christian Eriksen viimeisteli loppulukemat 85. minuutilla. Tanskalaisen veto ei ollut kaikista voimakkain, mutta se kimpoili kotijoukkueen puolustuksen kautta etukulmasta sisään. 0-4.

Tottenham (7) on neljän pelatun ottelun jälkeen lohkossa toisena ja Belgradin Punainen tähti (3) sen perässä kolmantena. Lohkoa johtava Saksan suurseura Bayern München (12) voitti kreikkalaisen Olympiakosin (1) aiemmin keskiviikkona pelatussa ottelussa lukemin 2-0 ja varmisti samalla jatkopaikkansa.

(Suluissa joukkueiden pisteet)