Viime kaudella upeasti seitsemänneksi Valioliigassa sijoittuneen Wolverhamptonin alkukauden suoritus on ollut pettymys Viasatin jalkapalloasiantuntijalle Keith Armstrongille. Viime kauden menestyksen tuomat Eurooppa-liigan ottelut ovat näkyneet väistämättä väsymisenä ja heikkoina tuloksina.

Valioliigassa 11 ottelusta vain 13 pistettä kerännyt Wolves on urakoinut tässä vaiheessa kautta jo 20 ottelua.

– Wolverhampton on ollut lievä pettymys hyvän viime kauden jälkeen. Monet ajattelivat, että he nousisivat seuraavalle tasolle, mutta näyttää siltä, että Eurooppa-liigan ottelut tekevät pelaamisesta vaikeaa. He ovat pelanneet jo yli 20 ottelua. He näyttävät joskus väsyneiltä, Armstrong sanoo Valioliiga.comille.

Wolves voitti torstaina Eurooppa-liigassa kotonaan Slovan Bratislavan 1-0 ja otti tiukan otteen jatkopaikasta. Sunnuntaina urakka jatkuu Valioliigan ottelulla Aston Villaa vastaan. Armstrong muistuttaa, että West Midlandsin paikallisottelussa on kyse isosta pelistä.

– Koska West Bromwich ja muut joukkueet eivät ole Valioliigassa tällä hetkellä, Villa on isoin joukkue tällä alueella. He ovat pitkästä aikaa takaisin Valioliigassa viime kauden nousemisen jälkeen.

Wolvesissa portugalilaismanageri Nuno Espirito Santon alaisuudessa pelaa monta portugalilaista pelaajaa, muun muassa Rúben Neves ja João Moutinho. Armstrong kehuu portugalilaisten taitotasoa.

– Portugaliefekti Wolvesissa on selvästi näkyvissä. He ovat todella hyviä teknisiä pelaajia. Viime kaudella epäiltiin, pärjäävätkö he Valioliigan fyysisessä pelissä. Monet osoittivat epäilyt vääriksi, Armstrong toteaa.

Aston Villa hävisi viime ottelussa kotonaan Liverpoolille maalein 1-2. Villa oli Mahmoud Hassanin 21. minuutilla tekemällä maalilla kiinni voitossa 87. minuutille asti, mutta lopulta Liverpool tuli ensin tasoihin Andrew Robertsonin maalilla ja lopulta lisäajalla Sadio Mané johdatti lisäajalla vierailija voittoon.

– Villa ei kestänyt sitä painetta, kun he johtivat ottelua alussa. Liverpool on niin hyvä joukkue, erityisesti tällä kaudella. Liverpool ei pelaa 90 minuuttia, vaan he pelaavat 95 tai 98 minuuttia. He ovat niin vaarallisia näillä minuuteilla. Mielestäni Villa pelasi kuitenkin hyvin.

Wolverhampton-Aston Villa nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa sunnuntaina 10.11. klo 15.55 alkaen. Sunnuntain valioliigastudio alkaa klo 15.30.