Arsenalin sisällä on tällä hetkellä toivottua kireämpi tunnelma, mihin ovat vaikuttaneet kapteeninnauhan vieminen Granit Xhakalta ja viiden ottelun voitoton putki.

Xhaka ei ole ollut kokoonpanossa lainkaan menetettyään lokakuussa hermonsa ottelussa Crystal Palacea vastaan, ja The Athleticin mukaan hänen suosionsa pelaajien keskuudessa on laskenut.

[readmore from=Granit-Xhaka]

Sveitsiläisellä on yhä omat puolustajansa, mutta osan mielestä Xhaka ei ansaitse heidän täyttä kunnioitustaan, koska hän kiiruhti pois stadionilta tapahtuneen jälkeen, eikä suostunut pyytämään yksityisesti anteeksi kollegoiltaan. Lisäksi Xhaka tappeli Athleticin mukaan erään joukkuekaverinsa kanssa harjoituksissa marraskuun alussa.

Ongelmat tuntuvat kulkevan kapteeninnauhan mukana. Athletic kertoo, että manageri Unai Emeryn päätös antaa kapteeninnauha Pierre-Emerick Aubameyangille on jakanut mielipiteitä lontoolaisseurassa.

Kyse ei ole siitä, etteikö gabonilaiskärki olisi esimerkillinen pelaaja. Aubameyang on pelannut Arsenalissa 79 ottelua ja tehnyt niissä yhteensä 50 maalia siirryttyään seuraan viime vuoden tammikuussa saksalaisesta Borussia Dortmundista.

Tällä kertaa pelaajat eivät virallisesti osallistuneet uuden kapteenin valintaan, toisin kuin Xhakan tapauksessa. Suurin osa heistä sai tietää Aubameyangin kapteeniudesta vasta, kun Emery kertoi siitä lehdistötilaisuudessa ennen Eurooppa-liigan ottelua portugalilaista Vitóriaa vastaan.

Aubameyang on herättänyt seuran sisällä närää myös huomattavasti erikoisemmasta syystä. Athleticin mukaan gabonilaishyökkääjä on ärsyttänyt ihmisiä seurassa veljeilemällä YouTube-kanava AFTV:n kanssa.

AFTV, eli entinen ArsenalFanTV, kutsuu itseään ”Arsenalin kannattajien epäviralliseksi ääneksi”.

Pierre-Emerick Aubameyang on toiminut Arsenalin kapteenina Granit Xhakan jälkeen. Kuva: Getty Images

Seuran sisällä uskotaan, että AFTV on auttanut kasvattamaan negatiivisuutta seuraa ja tiettyjä pelaajia kohtaan.

Lähteiden mukaan Aubameyang on toiminut ”fiksusti”, kun hän on kehittänyt suhteen AFTV:hen. Hän tuo AFTV:n sisältöä esiin isommille massoille ja kannustaa siten kanavaa tuottamaan lisää materiaalia. Samalla hän tekee itsestään koskemattoman kritiikille, vaikka hänen suoritustasonsa laskisikin.

Aubameyang on tykännyt sosiaalisessa mediassa joistain AFTV:n kyseenalaisista julkaisuista. Esimerkiksi kesäkuussa hän tykkäsi videosta, jossa kritisoitiin Emeryä ja syyskuussa hän tykkäsi videosta, jossa kehotettiin myymään Xhaka seuraavassa siirtoikkunassa. Gabonilaisen käytöstä ei ole katsottu hyvällä joukkuekaverien tai muiden seuran työntekijöiden toimesta.

Athleticin mukaan Aubameyangia on pyydetty katkaisemaan välinsä AFTV:n jäseneen, joka tunnetaan nimellä Troopz. Jotkut ovat valittaneet siitä, että Aubameyang on kutsunut hänet katsomaan pelejä omaan aitioonsa, joka sijaitsee monien muiden pelaajien aitioiden vieressä. Aitiot on tarkoitettu pelaajien perheiden ja ystävien käyttöön.

Arsenalilla ja Aubameyangilla on muutenkin jännittävät ajat edessä, sillä hänen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen. Arsenal haluaisi hänelle jatkosopimuksen, mutta Athleticin mukaan Aubameyang haluaa ensin katsoa, pääseekö joukkue ensi kauden Mestarien liigaan.