Hyökkääjä Álvaro Morata siirtyi valioliigaseura Chelseaan La Ligan jättiläisen Real Madridin riveistä suuren kohun saattelemana vuonna 2017. Chelsea maksoi espanjalaiskärjestä tuolloin 60 miljoonaa puntaa.

Moratalta odotettiin Lontoossa paljon, mutta hän ei pystynyt lunastamaan isoja odotuksia. Pesti Chelseassa kesti vain 1,5 vuotta, jonka jälkeen Morata palasi takaisin kasvattiseuransa Atlético Madridin riveihin.

Ei Moratan pesti Chelseassa aivan surkeasti sujunut. Hän teki 47 Valioliigan ottelussa 16 maalia.

Morata puhui muun muassa Marcalle Chelseassa eteen tulleista haasteista. Vasta palattuaan Atléticoon peli-ilo löytyi jälleen.

27-vuotias palasi viime tammikuussa kotimaahansa ja Atléticoon 1,5 vuoden pituisella lainasopimuksella. Siirron uskotaan muuttuvan pysyväksi ensi kesänä, sillä Atléticolla on osto-optio Morataan.

– Olen onnellinen Atlétissa. Olin lopettanut jalkapallosta nauttimisen, ja nyt olen onnellinen, Morata kertoi.

– Seurassa työskennelleet ihmiset, joukkuetoverini.. mutta en uskonut itseeni (Chelseassa), hän jatkoi ja tarkensi:

– Englannissa minulla oli se tunne, että kun missasin (maalintekotilanteen), joukkuetoverini katsoivat minua siihen sävyyn kuin en tekisi mitään hyvää.

Tilanne oli ahdistava ja rankka. Morata halusi paeta haastavaa ympäristöä.

– Kerroin vaimolleni, että lähtisimme tammikuussa mahdollisimman kauas pois, koska en pystynyt käsittelemään paineita.

Moratan mukaan Atlético osoitti pian kiinnostustaan, ja yhteensä kärjellä oli 6-7 isoa sopimustarjousta pöydällä. Myös Chelsea halusi hänen jäävän, mutta Morata halusi vaihtaa maisemaa.

Morata lähti 12 vuotta sitten maailmalle juuri Atléticosta. Hän siirtyi seuran nuorisojoukkueesta alueen toiseen seuraan Getafeen vuonna 2007 ja sen kautta Real Madridin alle 17-vuotiaiden joukkueeseen. Hän ehti pelata Realissa kuusi vuotta ennen siirtoaan Italian Serie A:n mahtiseuraan Juventukseen.

Morata siirtyi takaisin Realiin kesällä 2016. Vuotta myöhemmin hänet myytiin Chelseaan.