EM-kisapaikkansa ja karsintalohkon voittonsa jo aiemmin varmistanut Englanti päätti karsinnat 4-0 -vierasvoitolla Kosovossa. Pelin panokset olivat molemmille joukkueille pienet, eikä ottelusta mitään suurta näytelmää muodostunutkaan.

Yksi illan upeimmista hetkistä nähtiinkin heti kansallislaulujen aikaan. Koko kosovolaiskatsomo nosti ilmaan Englannin liput osoittaen kunnioituksensa karsintojen aikaan useaan otteeseen rasismin piinaamille vierailleen.

Fan Banter

@fan_banter
When 'God Save The Queen' was played, every Kosovo fan in the stadium held up a flag of St George. 👏

#respect #england #threelions #kosovo #koseng #englandaway

Pelin ainoan maalin teki ensimmäisen puoliajan 32. minuutilla Harry Winks. Alex Oxlade-Chamberlain syötti keskustaan 20 metrin tuntumaan Winksille, Tottenhamin pelaaja puikkasi itselleen näppärästi tilaa ja pääsi nokikkain maalivahti Arijanet Muricin kanssa. Winks hämäsi kosovolaistorjujaa katseellaan ja sijoitti pallon kylmästi alanurkkaan. Maali oli Winksille maajoukkueuran ensimmäinen.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaat 80 minuuttia, nähtiin Englannin toinen maali. Raheem Sterlingin matala keskitys ponnahti onnekkaasti kosovolaispuolustajan jalasta korkeuksiin ja takaisin alas suoraan Harry Kanen jalkoihin. Tottenham-pyssyn maalivaisto tunnetaan, ja Kanen 12. karsintamaali nostikin hänet yksin koko EM-karsintojen maalitilaston kärkeen. Israelin Eran Zahavi (11 maalia) ajaa lähimpänä Kanea takaa vielä tiistaina.

Kane osui tolppien väliin uskomattomasti jokaisessa Englannin kahdeksassa karsintapelissä.

OptaJoe

@OptaJoe
6 – Harry Kane has scored in each of his last six England appearances – post-war, this is only the second time a player has achieved this feat, with Kane also doing it between October 2017 and July 2018. Relentless.

Squawka

@Squawka
Harry Kane has scored 12 goals in #EURO2020 qualifying, more than any other player.

He's scored in every single match of this qualifying campaign. 👏

Sentään joku muukin kuin Spursin pelaaja maalitilastoon pääsi, sillä 83. minuutilla Marcus Rashfordin tarkka alakulmaveto tarjosi englantilaisfaneille kolmannen kerran syytä juhlaan.

Tämäkään ei Englannille vielä riittänyt, sillä lisäajan alkajaisiksi 20-vuotias Mason Mount lainasi Kosovon puolustuksen kompuroitua loppunumeroiksi 0-4.

Kosovan Football 🇽🇰

@kosovanfooty_EN
Both out of EU, together in Euro 2020..

#KOSENG 🇽🇰🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Kosovo pääsee tavoittelemaan kisapaikkaa vielä maaliskuisten playoff-karsintojen kautta. D-liigan välierässä se kohtaa vieraskentällä Pohjois-Makedonian. Mahdollisessa finaalissa vastaan asettuu joko Georgia tai Valko-Venäjä.