Tottenhamin uusi päävalmentaja José Mourinho joutui rakentamaan valmennustiiminsä pikavauhdilla kasaan tällä viikolla.

Mourinho nimitettiin Spursin uudeksi manageriksi virallisesti keskiviikkona, mutta osapuolet pääsivät sopuun asiasta tiistaina. Mauricio Pochettinon potkujen myötä lähti myös koko muu senhetkinen taustatiimi, joten Mourinholla ei ollut käytössään yhtäkään apumiestä portugalilaisluotsin astuessa pestiin.

Jo keskiviikkona selvisi, että Mourinho hankki peräti kaksi valmentajaa tiimiinsä Ranskan pääsarjaseurasta Lillestä. Mourinho värväsi avukseen maanmiehensä, portugalilaiset Joao Sacramenton sekä Nuno Santosin. Sacramento toimii apuvalmentajana ja Santos maalivahtivalmentajana.

Lillen seurapomo Christophe Galtier ei syytä kaksikkoa pikaisesta lähdöstä brittisarjaan, vaan kuittaa tekoa enemmän Mourinhon suuntaan. Galtier kommentoi asiaa ironiseen sävyyn perjantain PSG-ottelua ennakoivassa lehdistötilaisuudessa.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Kaikilla on oma tapansa tehdä asioita. Tämä on hyvin, hyvin tyylikästä käytöstä, Galtier puhisi.

– Olin vihainen. Ajoitus ei ole hyvä. On tapoja tehdä asioita. Joka tapauksessa vain sillä on väliä, että olen samaa mieltä puheenjohtajan (Gerard Lopez) kanssa.

Galtierin mukaan puheenjohtaja Lopez sekä urheilutoimenjohtaja Luis Campos, jonka Mourinho mediatietojen mukaan myös haluaisi töihin Tottenhamiin, eivät voineet tehdä mitään Sacramenton ja Santosin pitämiseksi Lillessä. Galtier sanoi ymmärtävänsä kaksikon lähdön.

– Kuulin asista puhelimitse puheenjohtajalta tiistai-iltana. Hän kertoi minulle tilanteen, enkä osannut odottaa sitä. Valmistaudumme normaalisti PSG:tä vastaan pelattavaan otteluun, Galtier vakuutti.

Hän vakuutti, ettei missään nimessä usko Camposin liittyvän Mourinhon tiimiin.

– Luis on 200-prosenttisesti sitoutunut projektiin, enkä näe tuhatta syytä katsella muualle.