Arsenal tiedotti perjantaina antaneensa potkut seuraa noin puolentoista vuoden ajan valmentaneelle Unai Emerylle.

Espanjalaistoimittaja Rubén Urían mukaan Arsenal on kiinnostunut Marcelinosta. Seuran mielestä Marcelino olisi pätevä korvaaja Emerylle. Uría on seurannut tarkasti vuosikausien ajan Valenciaa ja Marcelinoa.

Toimittajan mukaan Arsenal on jo ottanut yhteyttä Marcelinoon ja valmentajan edustajiin. Kyseessä ei ole ensimmäinen työtarjous syyskuussa Valenciasta potkut saaneelle Marcelinolle, sillä myös Sporting Lissabon oli hiljattain Marcelinon kintereillä.

Marcelino sai potkut Valenciasta, sillä luotsin välit seurapresidentti Peter Limin kanssa olivat heikot. Marcelino kritisoi julkisesti sitä, miten Lim päätti liikaa jalkapallopuolen päätöksistä, pelaajahankinnoista ja käytössä olleesta budjetista. Seuran kannattajat ja pelaajat kritisoivat julkisesti Limin päätöstä antaa Marcelinolle potkut.

Marcelino teki Valenciassa loistavaa työtä. Luotsi ehti valmentaa seuraa kahden vuoden ajan ja täytti kummallakin kaudella seurajohdon asettaman tavoitteen, joka oli edetä Mestarien liigaan. Marcelino voitti Valencian peräsimessä keväällä Copan ja eteni Eurooppa-liigassa välieriin. Copa-pokaali oli seuran ensimmäinen mestaruus 11 vuoteen.