Yksi tämän viikon odotetuimmista Valioliigan otteluista on ehdottomasti Manchester Unitedin ja Tottenhamin välinen huippuseurojen kamppailu keskiviikkoiltana.

Huippujoukkueen tittelit eivät kuitenkaan tule tällä hetkellä sen suuremmin ilmi seurojen sijoituksista sarjataulukossa – ainakaan Unitedin osalta. Tottenham on Valioliigassa viidentenä kerättyään 14 pelistä 20 pistettä, United sen sijaan majailee kaksi pistettä vähemmän keränneenä yhdeksäntenä.

Ottelun mielenkiintoa nostaa luonnollisesti se, että Tottenham saapuu Old Traffordille uuden managerinsa José Mourinhon alaisuudessa. Menestysvalmentaja Mourinho, joka korvasi Mauricio Pochettinon päävalmentajana toissa viikolla Spursissa, valmensi ennen nykyistä pestiään juuri Unitedia, josta joutua erotetuksi joulukuussa 2018.

– On kiva nähdä Mourinho Old Traffordilla. Olisi ironista, jos Mourinho aiheuttaisi korvaajansa potkut, Viasatin selostaja Ville Kuusinen sanoo Valioliiga.comille.

Niin. Olisiko tappio Tottenhamille ja ennen kaikkea Mourinhon luotsaamalle joukkueelle niin kova pala manchesteriläisten seurajohdolle, että Mourinhon korvaajaksi vajaa vuosi sitten astellut seuralegenda Ole Gunnar Solskjær saisi lähteä päävalmentajan paikalta? Norjalaisluotsi ei ole saanut joukkuetta pelaamaan suurseuran tavoin, ja viimeiset kolme peliä ovat menneet voitotta.

Solskjær palkattiin aluksi Unitedin väliaikaiseksi manageriksi. Hänestä tehtiin kuitenkin vakituinen luotsi jo viime maaliskuussa. Kotimaansa suurseurasta Moldesta brittiseuraan siirtyneen ja samalla tuttuun ympäristöön palanneen Solksjærin nykyinen sopimus kattaa punaisten paholaisten kanssa vielä kaksi seuraavaa kautta.

Oli miten oli, United on joka tapauksessa napannut tällä kaudella pari isoa päänahkaa sarjapeleissä. Se on voittanut kärkipäästä Chelsean ja Leicesterin ja pelannut tasapelit sarjaa johtavaa Liverpoolia ja managerilleen Unari Emerylle viime viikolla potkut antanutta Arsenalia vastaan.

– Nyt mitataan Josén osaamista. United on ollut TOP6-vastustajia vastaan parhaimmillaan, vaikka muita vastaan on tökkinyt, Kuusinen muistuttaa.

Mourinhon pesti Spursin pääkäskyttäjänä on alkanut mainiosti. Joukkue on pelannut portugalilaisen alaisuudessa kolme ottelua ja voittanut niistä kaikki.

Mielenkiintoinen fakta ottelun ympärillä on se, että Solskjærin on johdatettava United voittoon seuraavassa kolmessa sarjapelissä, jos norjalainen haluaa yltää parempaan pistemäärään kuin kenkää saanut edeltäjänsä Mourinho, joka keräsi viime kaudella 17 ensimmäiseltä kierrokselta 26 pistettä ennen potkujaan.

Keskikenttäpelaaja Paul Pogba on ollut sivussa viikkokausia nilkkavamman takia. Solskjær ei tyrmännyt ajatusta Pogban pelaamisesta Spursia vastaan, kun asiasta tiedusteltiin ennen Aston Villaa vastaan pelatun ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ranskalaistähti Pogba voisi tuoda Unitedin peliin enemmän kontrollia keskialueelle, jossa Scott McTominay ja Fred ovat saaneet paljon vastuuta viime aikoina.

– Jos Pogba pelaa, on mukavaa nähdä, mitä hän toisi Unitedin pelaamiseen, Kuusinen pohtii.

Ville Kuusisen selostaman valioliigaottelun Manchester United-Tottenhamin lähetys näkyy keskiviikkona 4.12. klo 21.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.