Manchesterin derby kruunaa valioliigalauantain. Manchester City isännöi Etihadilla Manchester Unitedia ottelussa, joka on etenkin Citylle äärimmäisen tärkeä.

Lähtökohdat ovat hyvin vahvasti Cityn puolella. Yleisesti odotetaan, että City voittaa ottelun. Mitäpä jos ei voitakaan? Silloin City ja päävalmentajansa Pep Guardiola eivät vain häviäisi derbyä, vaan ero Liverpooliin voisi myös kasvaa jo 14 pisteeseen. Hyvin mahdollisesti mestaruustaistelu olisi siinä. Voisiko niin käydä, että United yllättäisi Cityn?

Kuuntele myös: Kaikki aiemmat Valiocastin jaksot täällä!

– Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær pystyy luomaan sellaisen suunnitelman, että kun Manchester City avaa pakkaansa, United iskee vastaan. Heillä on nopeutta Daniel Jamesin ja Marcus Rashfordin muodossa. Ja Rashford pystyy tekemään sen maalinkin, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila sanoo tuoreessa Valiocast-jaksossa.

– Siinä on pieni mahdollisuus, että United voittaa. Ja jos United voittaa, mestaruuskamppailu alkaa olla siinä.

– Cityllä on tänään lauantaina huikeat panokset ottelussa. Se olisi Guardiolalle äärimmäisen vaikea paikka, jos mestaruusmahdollisuudet menisivät ennen vuodenvaihdetta – ja vielä ottelussa Manchester Unitedia vastaan.

Kuuntele jakso jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Unai Emeryn potkut – miksi? (0:44 alkaen)
  2. Seurajohtajien ja kannattajien vastuu? (12:13)
  3. Hektinen nykymaailma (31:01)
  4. Seuraa tätä: Manchesterin derby (42:43)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.