Portugalilainen Vítor Pereira on kertonut Sky Sportsille, että hän on vetäytynyt Evertonin managerikisasta.

Kiinalaista Shanghai SIPGiä joulukuusta 2017 lähtien luotsannut Pereira, 51, oli lehtitietojen mukaan yksi Evertonin pääehdokkaista korvaamaan Marco Silvan, joka sai potkut viime viikolla.

– Se on aina kunnia, ja olen kertakaikkisen kiitollinen, että suuresti arvostamani seura on harkinnut minua, kommentoi Pereira Sky Sportsille.

– Tällä hetkellä olen yhä SIPG:n, sydäntäni lähellä olevan seuran valmentaja maassa, jonka jalkapallo on valtavassa kasvussa.

– En ole tällä hetkellä asemassa, jossa voisin sitoutua mihinkään muuhun. En voi päättää nyt, tarvitsen aikaa tulevaisuuteni suunnittelemiseen ja kaikkien vaihtoehtojeni miettimiseen.

Sky Sportsin tietojen mukaan Shanghai SIPG on tarjonnut Pereiralle uutta sopimusta vajaan 30 miljoonan euron vuosipalkalla pitääkseen hänet Kiinassa.

Everton pyrkii yhä nimittämään uuden managerin mahdollisimman pian. Joukkueen väliaikainen vetovastuu on seuralegenda Duncan Fergusonilla. Vakituiseen pestiin on huhuttu myös Arsenalista kenkää saanutta Unai Emeryä, Napolin päävalmentajaa Carlo Ancelottia ja Evertonin entistä käskyttäjää David Moyesia.