Arsenal lähti hakemaan lohkovoiton varmistusta Standard Liègen vieraana, historiallisesti katsottuna melko selvistä asetelmista. Menneisyydestä ei kuitenkaan ottelun kuluessa ollut juurikaan hyötyä. Vaikeuksien kautta ykköspaikka kuitenkin irtosi.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Arsenal have won all five of their previous meetings with Standard Liège by an aggregate score of 19-2; their biggest ever away win in Europe came against the Belgian side (7-0 in November 1993). Confident.

Vaikka Gunners ottelun alkua näennäisesti hallitsi, oli vieraisiin varsin vihamielisesti suhtautunut kotiyleisö saada ilonaihetta reilun 10 minuutin pelin jälkeen, Konstantinos Mavropanosin kaamean harhasyötön seurauksena. Liègeläislaukaus boksin rajoilta kuitenkin suoraan Emiliano Martinezin syliin. Hetkeä myöhemmin alusta asti vaarallisuuttaan osoittanut Emile Smith Rowe ampui vain vähän vasemman alakulman ohi kotijoukkueen päädyssä.

Ottelun edetessä Liègen pallonhallinta kasvoi aavistuksen, mikä avasi Arsenalille vastaiskun paikkoja. Muutamaan otteeseen nähtiinkin esimerkiksi wingbackina poikkeuksellisesti pelanneen Bukayo Sakan taholta teräviä syöksyjä, kuitenkin ilman lopputuotetta.

32. minuutilla isäntien puolustus sekoili, ja Saka pääsi laukomaan hyvästä asemasta – pallo yli Arnaud Bodartin maalin.

Melko heikkotasoiseksi jääneen puoliskon loppuhetkillä nähtiin hämmentävä tilanne, jossa Liègen poikkikentän syöttö oli menossa pahasti pitkäksi, ja joukkueen kapteeni Paul-Jose M’Poku Ebunge nappasi pallon tarkoituksellisesti molemmilla käsillään kiinni, useita metrejä kentän puolella. Hyökkääjälle ei tilanteesta varoitusta. Arsenal sai vapaapotkun jälkitilanteesta pariinkin otteeseen yrittää maalia, laihoin tuloksin.

Maalittoman jakson aikana Gunners teki lukuisia keskialueen virheitä, joista valioliigaottelussa oltaisiin varmasti rankaistu. Kotijoukkueella ei kuitenkaan ollut hyökkäyksissään sen paremmin juonta kuin taitoa.

Fanzine Football

@Fanzine_com
Bukayo Saka was directly involved in six shots for Arsenal in the first half, more than the entire Standard Liège side combined (5). #AFC

Toisen jakson alkajaisiksi Standard siirtyi johtoon, kun Samuel Bastienin veto pomppasi Sokratisin kautta ohi Martinezin. 1-0.

69. minuutilla Joe Willock hölmöili pallon omassa boksissaan Selim Amallahille, ja se päätyi jälleen verkkoon. Tällä kertaa kimmoke tuli Mavropanosin kädestä.

Jo ennen isäntien toista osumaa Freddie Ljungberg oli tuomassa täysin saamattomaan hyökkäykseen vauhtia ottamalla Gabriel Martinellin kentälle. Sokratisin korvanneen brasilalaisen nopeudelle olikin heti käyttöä – puolustussuuntaan. Nuorukainen ehti korjaamaan keskikentän virheen.

Alexandre Lacazette nosti Arsenalin vielä mukaan otteluun, ja taisteluun lohkon kärkipaikasta, puskemalla 1-2 -kavennuksen Sakan keskityksestä 78. minuutilla.

Kentän yritteliäin hahmo Saka iski lukemiksi 2-2 vain kolmea minuuttia myöhemmin. Syöttömerkintä Martinellille. Pallo kaarsi komeasti taka-alanurkkaan, Bodartin ollessa hieman myöhässä.

Arsenalin valopilkkuihin ottelussa kuulunut Smith Rowe sai vielä tehdä loppuminuuteilla tilaa Pierre-Emerick Aubameyangille.

Enempää maaleja ei Belgiassa nähty, mutta koska Frankfurt samaan aikaan menetti johtoasemansa Guimaraesia vastaan, ja loputa jopa hävisi, vei Gunners lohkovoiton ennen saksalaisia. Liège nousi pisteen päähän Eintrachtista, joka kuitenkin jatkaa kilpailussa.