Valioliigan sarjatilanne ennen viikonlopun kierrosta tarjoaa kierroksen avausotteluksi liigakärjen ja -jumbon kohtaamisen, kun Liverpool isännöi Anfieldilla Watfordia. Liverpool ei ole hävinnyt Valioliigassa tammikuun alun jälkeen, ja aiemmin tällä viikolla se eteni jatkoon Mestareiden liigankin alkulohkosta.

– ”Poolin” vahvuus on se, että se on mielestäni tällä hetkellä lähes täydellinen joukkue! Heillä on saarivaltakunnan ylivoimaisesti paras keskuspuolustaja, heillä on keskikenttä, joka ei ole pelaamistaidoiltaan teknisin, mutta tahdoltaan, fyysisyydeltään, menemishaluiltaan ja juoksumetreiltään paras keskikenttä näissä puitteissa, ja sitten kun heidän hyökkäyskolmikkonsa – höystettynä Divock Origilla, välillä Xherdan Shaqirilla ja välillä sinne voi laittaa laitahyökkääjäksi ”Oxin” (Alex Oxlade-Chamberlain) – nämä kolme tenoria ovat parhaassa laulukunnossaan, se on pitelemätön kolmikko, sanoo Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comille Liverpoolin vireestä.

Rautiainen käyttää kommentoinnissaan varsin värikästä kieltä. Tästä esimerkkinä on se, että hänelle sanat ”futaaja” ja ”pelaaja” eivät tarkoita aivan samaa asiaa. Futaajalla hän tarkoittaa jotain, mitä ei kaikilla termeillä pysty välttämättä edes määrittelemään. Se on Rautiaiselle jopa arvonimen kaltainen termi.

Kuka Liverpoolin kärkikolmikosta Roberto FirminoMohamed SalahSadio Mané on paras futaaja?

– Jos käytetään sanaa ”futaaja”, niin heittäisin ”BobbyFirminon. Sen takia, että tiedän hänen menneisyydestään sen, että hän on pelannut myös puolustavissa rooleissa. Kun puhutaan futiksen laajuudesta ja monipuolisuudesta ja siitä, kuka heistä on monipuolisin futaaja, se on Firmino, koska hän on pelannut myös puolustavassa roolissa. Se näkyy hänen pelaamisessaan Rautiainen sanoo.

Sadio Mané taas nousee Rautiaisen puheissa esiin parhaana jalkapalloilijana.

– Tällä hetkellä sanon, että Sadio Mané on pitelemätön. Millaisia syöttöjä hän viljelee täydestä temposta! Miten hän ottaa pallon mukaan täydessä vauhdissa ja kesyttää pallon ensimmäisellä kosketuksella mukaan! Olikohan se ”Keke” (Keith Armstrong) vai ”Mikuli” (Mika Kottila), joka sanoi erään kerran, että Mané ei ole hyvä ilmassa. Katsoin kundeja haavi auki, että tuohan on kuin heinäsirkka, kun se pomppaa ilmaan ja lyö palloa. Tällä hetkellä Manéa ei voi pyydystää millään!

Watford katkaisi viime viikonloppuna kolmen ottelun tappioputken maalittomalla tasapelillä Crystal Palacen vieraana. Vähiten maaleja tehnyt ja kolmanneksi eniten päästäneen Watfordin tämän kauden managerisaaga on tuonut nyt puikkoihin Nigel Pearsonin ja hänen apulaisekseen Craig Shakepearen.

Pearson nosti aikanaan Leicesterin Valioliigaan kaudeksi 2014-15 ja sai seurasta potkut kesällä 2015 sen jälkeen, kun Leicester oli säilynyt sijoututtuaan 14:nneksi.

Mikä Watfordia odottaa Anfieldilla?

– Paratiisi tai helvetti! Pearson tietää sen, sillä hän on ennenkin ollut noissa paikoissa. Aikoinaan hän hinasi Leicesterin pelastukseen nousukauden jälkeen ja sai sitten lähteä. Pearsonilla ei ole mitään menetettävää. Ainoa tapa selvitä sieltä tavallaan hengissä on pitää linjat tiiviinä, maalivahti Ben Fosterin on pelattava vuoden paras peli, ja täytyy toivoa, että Gerard Deulofeu voisi päästä jollain tilan ylittävällä kuljetuksella jätkistä eroon ja saada pallon Troy Deeneylle, joka saisi väännettyä pallon sisään.

– Watfordin mittarit tulevat vasta Anfieldin jälkeen. He eivät kalkyloi tästä pelistä mitään muuta kuin vähät vahingot. Tämä on heidän moraalilleen tärkeä peli, Rautiainen sanoo.

Liverpool-Watford nähdään lauantaina suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa valioliigastudion ensimmäisenä otteluna. Studiolähetys alkaa kello 14 ja ottelu puoli tuntia myöhemmin.