Arsenalin tuskainen kausi sai pienten valonpilkahdusten jälkeen tuttua jatkoa sunnuntaina, kun joukkue hävisi Emiratesilla suvereenisti esiintyneelle Manchester Citylle 0-3.

Kun alkukauden huonoista esityksistä syyteltiin julkisuudessa Unai Emeryä, on tämän irtisanomisen jälkeen silmätikuksi päätynyt, luonnollisestikin, tilapäisvalmentaja Freddie Ljungberg. Vaikkeivät pahat puheet ole ruotsalaiseen eksplisiittisesti kohdistuneet, muistuttaa seuran viime kesän ennätyshankinta Nicolas Pépé, että suurimmat syypäät kurjaan jamaan löytyvät muualta kuin tekniseltä alueelta.

Tuoreena pohjoislontoolaisena hyökkääjä ei toki rohkene arvostella seuran taustatekijöitä, vaan löytää ongelman pelaajien edesottamuksista.

– Meidän pitää parantaa nopeasti. Olemme voittaneet viimeisistä 12 pelistä vain yhden ainoan. Se ei riitä, sillä me olemme Arsenal. Kyse on meistä kentällä, ei valmentajista tai muista.

Arsenal ei ole lainkaan ainoa seura, jossa kuohuu. Ryhmä matkustaa sunnuntaina Goodison Parkille, eikä vielä ole selvää, kuka isäntiä tuolloin valmentaa.

– Meidän on herättävä nopeasti, ja osoitettava se Evertonia vastaan.

Enemmän kuin syytöksiä, Pépé osoittaa nimenomaan kiitoksia Ljungbergille.

– Freddie tekee kovaa työtä, ja puhuu kanssamme. Hän tuntuu meille läheiseltä, koska hänen omasta peliurastaan ei ole vielä kovin kauaa.

Norsunluurannikkolainen ei ole nykyisen kaltaisessa tilanteessa ensi kertaa.

– Emme me voi antaa managerikysymyksen häiritä suorituksiamme. Samanlainen tilanne oli Lillessä (josta Pépé kesällä siirtyi), ja me vain jatkoimme töitä. Kovalla yrittämisellä asiat kyllä paranevat, tapahtui se sitten Freddien tai jonkun muun alaisuudessa.

Lähde: Sky Sports