Tottenham saa Mestarien liigan neljännesvälierissä vastaansa uuden tuttavan, saksalaisen RB Leipzigin.

Seurat eivät ole kohdanneet toisiaan kertaakaan aikaisemmin, mille isoin selitys lienee se, että Leipzig on ollut nykyisessä muodossaan olemassa vain kymmenen vuotta. Saksan pääsarjatasolla se pelaa vasta neljättä kauttaan, mutta se on tällä hetkellä Bundesliigan piikkipaikalla.

Leipzig voitti Mestarien liigassa oman alkulohkonsa, jossa olivat sen lisäksi Lyon, Benfica ja Pietarin Zenit. Ainoan tappionsa se kärsi toiselle jatkoon päässeelle joukkueelle, eli Lyonille, lukemin 0-2.

Tottenham jäi vain Bayern Münchenin taakse B-lohkossa, ja ainoat tappionsa se kärsi juuri lohkovoittajalle, joskin yhteismaalein 3-10.

OptaJoe

@OptaJoe
10 - Tottenham have faced German opposition 10 times in the Champions League, more than they've faced sides from any other nation in the competition (W5 D2 L3). This will be their first ever meeting with RB Leipzig. Wings. #UCLdraw

Lontoolaisten legendatoppari ja seuran nykyinen lähettiläs Ledley King toivoo, että Tottenhamin viime vuosien kokemus Mestarien liigasta näkyy peleissä Leipzigiä vastaan. Hänen mielestään Tottenham kohtasi jo lohkovaiheessa vaikeimman vastustajan, joka Saksalla on tarjota.

– Bayern Münchenistä on vaikea pistää pahemmaksi, mutta Saksassa pelaaminen on vaikeaa ja Leipzin on hyvä joukkue. Emme aliarvioi heitä, kommentoi King BT Sportille.

– Toivon, että pystymme hyödyntämään kokemustamme Mestarien liigasta viimeiseltä 5-6 kaudelta lyödäksemme joukkueen, joka on suhteellisen uusi tässä kilpailussa.

– Managerimme (José Mourinho) on ollut siellä ja pystynyt siihen, hän on voittanut Mestarien liigan. Toivottavasti hänen kokemuksensa tarttuu pelaajiimme ja auttaa heidät jatkoon.