Liverpool eteni keskiviikkona seurajoukkueiden MM-turnauksen loppuotteluun voittamalla välierässä meksikolaisen Monterreyn 2-1 (lue otteluraportti).

Jürgen Kloppin valmentamat punapaidat ovat olleet alusta lähtien turnauksen suurimmat voittajasuosikit, mutta Monterrey laittoi Liverpoolin tiukalle. Meksikolaiset hävisivät pallonhallinnassa Liverpoolille, mutta loivat enemmän maalintekoyrityksiä, joskin osa niistä oli pitkältä lähteneitä kaukolaukauksia.

Liverpoolin maalivahti Alisson Becker sai tehdä täyden päivätyön voiton eteen, eikä Monterreyn 1-1-tasoituksestakaan voi pelkästään häntä syyttää. Kaikkiaan brasilialaistorjujalle tilastoitiin ottelussa seitsemän torjuntaa.

Manageri Jürgen Klopp sanoi pelin jälkeen, että Alisson oli ratkaiseva tekijä voitossa.

– Alisson Becker, mitään muuta ei tarvita kuin Alisson Becker. Hän oli mies paikallaan ratkaisevilla hetkillä, kommentoi Klopp BBC:lle.

– Loistava maali, mahtava peli, mahtava tunnelma.

Liverpool ilmoitti yllättäen ottelun alla, että luottotoppari Virgil van Dijk on kipeänä, eikä pysty pelaamaan lainkaan. Klopp ei voinut luvata, että hollantilaispuolustaja pelaa lauantaina loppuottelussa.

– Meillä ei ole hajuakaan Virgilistä. Luulimme, että hän olisi kunnossa. Saa nähdä.

Van Dijkin poissaolo pakotti Liverpoolin hieman erikoiseen ratkaisuun. Häntä tuurasi puolustuksen keskustassa kapteeni Jordan Henderson, joka pelaa normaalisti keskikentällä.

– Oli hieman erilaista pelata puolustuksessa. Yritin vain tehdä parhaani. Tärkein asia oli, että voitimme. Puolustimme pääosin hyvin, kertasi kippari BBC:n haastattelussa.

– Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä siihen, miten asiat sujuivat.

Liverpool kohtaa lauantaina loppuottelussa brasilialaisen Flamengon, joka voitti tiistaina omassa välieräpelissään saudiarabialaisen Al-Hilalin 3-1.