Liverpool voitti keskiviikkona meksikolaisen Monterreyn 2-1 seurajoukkueiden MM-turnauksen välieräottelussa.

Rayados

@Rayados
📋| ¡Este es el Equipo titular que disputará el encuentro #RayadosVsLiverpool! 👊🏼💥

¡Venga Muchachos, Somos #LosRayadosAnteElMundo!

Virgil van Dijk is out due to illness.

Liverpool siirtyi johtoon reilun kymmenen minuutin jälkeen hallittuaan ottelun ensihetkiä. Mohamed Salah tarjoili nerokkaan syötön rangaistusalueelle Naby Keïtalle, joka ujutti pallon etukulmasta sisään. 0-1.

3 - Naby Keïta has scored as many goals in his last three matches for Liverpool in all competitions (three) as he managed in his first 41 appearances for the Reds. Flurry.

Merseysidelaisten riemua kesti kuitenkin vain pari minuuttia. Liverpool ei saanut purettua palloa vapaapotkun jälkeen pois maaliltaan ja peliväline tuli Jesús Gallardolle, joka tykitti sydämensä kyllyydestä. Liverpoolin maalivahti Alisson Becker torjui yrityksen, mutta irtopallo tuli täysin vapaana olleelle Rogelio Funes Morille, joka pääsi viimeistelemään maalin edustalta. Punapaidat viittoivat turhaan paitsion merkiksi. 1-1.

Salah oli lähellä järjestää Liverpoolille toisenkin maalin, kun hän syötti kantapäällään James Milnerin tekopaikkaan, mutta Monterreyn torjuja Marcelo Barovero tuli vastaan ja peitti vedon.

Hieman ennen taukovihellystä Keita sai sauman tehdä illan toisen maalinsa, kun Alex Oxlade-Chamberlain tarjoili hänelle oivallisen syötön puolustuksen selustaan. Keita yritti vielä ohittaa Baroveron, mutta konkarivahti reagoi nopeasti ja huitaisi pallon pois guinealaisen jaloista.

Pallonhallinta meni avausjaksolla Liverpoolille prosentein 63-37. Monterreylla oli kuitenkin kaksi maalintekoyritystä enemmän. Ensimmäinen puoliaika pelattiin siivosti, eikä erotuomari Roberto Tobarilla ollut tarvetta nostaa kortteja taskustaan.

@LFC
We go in level at the break.

#ClubWC | #MONLIV

Monterreyn kapteeni Dorlan Pabón oli viedä meksikolaiset johtoon heti toisen puoliskon alussa mainiolla vapaapotkulla, mutta Alisson oli hereillä ja sai hanskansa laukauksen tielle.

Meksikolaiset vahingoittivat Liverpoolia varsinkin suoraviivaisilla vastahyökkäyksillä. Liverpoolin toppari Joseph Gomez joutui vajaan tunnin kohdalla ottamaan joukkueensa ensimmäisen varoituksen, kun hän kaatoi maalintekijä Funes Morin, joka olisi muuten saattanut karata läpiajoon.

Seuraavassa tilanteessa Divock Origi pisti pallon Monterreyn verkkoon, mutta belgialainen oli reippaasti paitsiossa, joten osumaa ei hyväksytty.

Erotuomari Tobar sai vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä tarpeekseen Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin ja Monterreyn päävalmentajan Antonio Mohamedin riitelystä ja antoi kummallekin keltaisen kortin.

Liverpool vyörytti ottelun viime hetkillä pitkään hyökkäyksiä Monterreyn päätyyn ja sai lopulta palkintonsa lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Salah teki jälleen loistavan esityön ja piti pallon joukkueellaan kahden pelaajan piirittämänä. Peliväline tuli Trent Alexander-Arnoldille, joka latasi matalan keskityksen etutolpalle. Paikalla oli vaihdosta sisään tullut Roberto Firmino, joka ohjasi kuulan suoraan syötöstä sisään. 1-2.

Liverpool kohtaa lauantaina loppuottelussa brasilialaisen Flamengon. Aiemmin samana päivänä pelataan myös Monterreyn ja saudiarabialaisen Al-Hilalin välinen pronssiottelu.