Liverpool aloittaa tänään, keskiviikkona, seurajoukkueiden MM-turnauksen Qatarin Dohassa.

Mestarien liigan voittajana, eli Euroopan edustajana, se aloittaa turnauksen suoraan välierävaiheesta. Kello 19.30 alkavassa ottelussa vastaan asettuu meksikolainen Monterrey, joka on Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen Mestarien liigan voittaja.

Lauantain loppuottelussa Liverpoolia odottaisi brasilialainen Flamengo, tuore Copa Libertadoresin mestari, joka voitti tiistaina omassa välierässään Aasian Mestarien liigan voittajan, saudiarabialaisen Al-Hilalin, lukemin 3-1.

Kummatkin joukkueet lähtevät illan otteluun loistavassa vireessä. Monterrey on pelannut 14 ottelua putkeen ilman tappiota. Liverpoolin tappioton putki on yltänyt vielä viisi peliä pidemmäksi, jos mukaan ei lasketa tiistain liigacupin ottelua Aston Villaa vastaan. Liverpool pelasi liigacupissa reservijoukkueellaan, koska sen ykkösmiehistö oli jo matkustanut Qatariin.

Monterrey on ottelussa selkeä altavastaaja, mutta sillä on peliin lähdettäessä eräs oma etunsa. Meksikolaisjoukkue aloitti seurajoukkueiden MM-turnauksen jo viime viikolla ja saapui siten Qatariin huomattavasti Liverpoolia aikaisemmin.

Meksikolaisten ensimmäinen peli turnauksessa oli odotettua vaikeampi. Se voitti qatarilaisen Al-Saddin tiukan taistelun jälkeen 3-2. Tuolloin Monterreylla oli kuitenkin takana 17 tunnin lentomatka ja yhdeksän tunnin aikaeroon totuttelu.

Carlos Rodríguez teki Monterreyn voittomaaliksi jääneen osuman Al-Saddia vastaan. Kuva: Getty Images

Liverpool on kärsinyt ottelun alla muutamista loukkaantumisista, mutta sen ei pitäisi juuri heikentyä, vaikka kentällä olisi jollain pelipaikalla niin sanottu kakkosvaihtoehto. Monterreyn pelaajat saattavat olla eurooppalaisesta näkökulmasta katsottuna varsin nimettömiä, mutta sen ryhmässä vilisee maajoukkuepelaajia Meksikosta ja Etelä-Amerikan eri kolkista.

Monterreyn päävalmentaja Antonio Mohamed ei lakaissut ottelun ennakkoasetelmia maton alle lehdistötilaisuudessa, mutta ei hän heiluttanut valkoista lippuakaan.

Jürgen Klopp on yksi maailman parhaista managereista ja Liverpool on ehkäpä maailman paras joukkue tällä hetkellä, kommentoi Mohamed Teamtalkin mukaan.

– Olemme panostaneet valtavasti päästäksemme tähän vaiheeseen. Olemme tulleet tänne kilpailemaan, emmekä piittaa siitä, minkä joukkueen kohtaamme.

– Tulimme tänne pelaamaan ja voittamaan tämän ottelun omilla aseillamme.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp ei halunnut tiistain lehdistötilaisuudessa ennakkosuosikin viittaa harteilleen.

– En ole varma, olemmeko maailman paras joukkue. Ketään ei kiinnosta, mitä kesällä tai kolme kuukautta sitten tapahtui. Vain huomisella on väliä, sanoi saksalaisluotsi Liverpool Echon mukaan.

– Meidän on näytettävä, että olemme valmiita. Emme kuuntele yleisön mielipiteitä. Yritämme suhtautua näihin tilanteisiin mahdollisimman vakavasti. Meillä on tapana olla enemmän huolissamme kuin optimistisia ennen pelejä.

Monterrey-Liverpool 19.30
C More Sport 2 & suoratoistopalvelu C More