Vuosi 2019 lähenee loppuaan, joten Valiocastin viikottaisessa jaksossa keskusteltiin tällä kertaa kuluneen vuoden ilmiöistä. Teemu Pukki nousi vähemmän yllättäen isoksi puheenaiheeksi.

Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä nostaa Valiocastin tuoreimmassa jaksossa esille Pukin ilmiömäisen vuoden 2019. Pukki oli nostamassa 29 osumallaan Norwichin Valioliigaan viime kauden päätteeksi. Hurja vire on jatkunut myös Valioliigan puolella. Pukki on iskenyt yhdeksän osumaa Norwichille ja noussut ryminällä Valioliigan hyökkääjäeliittiin.

Lisäksi Pukin maalit Suomen A-maajoukkueessa olivat suuressa roolissa, kun Huuhkajat varmisti maan historian ensimmäisen arvokisapaikan ensi kesän EM-kisoihin. Vuosi 2019 jää ehdottomasti mieleen Teemu Pukin upeana vuotena.

– Eiköhän Teemu Pukki ole henkisesti jo Suomen Vuoden urheilija, jos mietitään minkälaisen buumin Pukki on saanut Suomessa aikaan, Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila toteaa.

– Ei puhuta vain saarivaltion parhaista pelaajista, vaan koko maailman parhaista pelaajista, Laurila muistuttaa puhuttaessa siitä, minkälaisten tähtien seassa Pukki on säkenöinyt alkukaudella.

Vuosi 2019 muistetaan totta kai myös brexitistä, ja sen mahdollisista vaikutuksista Valioliigaan. Laurilan ja Perttilän mukaan osa brexitin vaikutuksista on jo näkynyt tällä kaudella. Lisäksi Perttilä ja Laurila nostivat esiin myös puolustajien kasvaneen arvostuksen, kiitos yhden herrasmiehen.

Kuuntele Valiocastin tuorein jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.

Tuoren jakson aiheet

  1. Miten brexit vaikutti ja tulee vaikuttamaan? (1.06)
  2. Valioliigaseurojen sisäänpäinkääntyneisyys (16.40)
  3. Puolustaminen on IN, miksi? (24.00)
  4. TEEMU PUKKI BABY, kun Suomi sekosi PukkiPartysta (32.16)