Arsenal neuvottelee parhaillaan Mikel Artetan kanssa valmentajasopimuksesta.

Arteta on kuuluu Manchester Cityn valmennusjohtoon ja toimii Pep Guardiolan apuvalmentajana. Guardiola vahvisti medioille Artetan ja Arsenalin neuvottelevan sopimuksesta.

Artetan alaisuudessa Manchester Cityssä pelannut Yaya Touré pitää espanjalaista pätevänä ehdokkaana Arsenalin uudeksi päävalmentajaksi. Se vaatii seurajohdon tukea.

– Siitä tulee aluksi vaikeaa. Arsenal on vaikeassa tilanteessa ja uskon tilanteen kääntyvän, jos Arsenalin seurajohto kuuntelee Artetaa ja sitä, mitä hän haluaa. Kun tulet uuteen seuraan, joka on vaikeuksissa, tarvitset seurajohdon tuen ja vapauden tehdä, mitä haluat, Touré totesi AP:lle.

– Hän on hyvin fiksu ja kerännyt kerännyt kokemusta. Uskon hänen onnistuvan Arsenalissa, koska Arsenal tarvitsee valmentajan, joka ajattelee jalkapallosta uudella tavalla.

– Olemme tunnistaneet Arsenalin aina Arsène Wengerin Arsenaliksi. Wenger oli Arsenalille huippuvalmentaja. Olin niin surullinen, kun kannattajat vaativat Wengerille potkuja. Mitä nyt tapahtuu? He tarvitsevat uuden ajattelumallin jalkapallosta ja uskoakseni Arteta kykenee siihen, Touré päätti.

Artetan odotetaan siirtyvän Arsenalin päävalmentajaksi vielä tämän viikon aikana.