Huuhkajien hyökkääjätähden Teemu Pukin edustama Norwich jatkaa taistelua pisteistä Valioliigan häntäpäässä. Kahden tappion jälkeen joukkue pystyi ryöstämään pisteen viime kierroksella yhdeltä saarivaltakunnan kuumimmista joukkueista, Leicesteriltä.

– Norwich oli suuri ja positiivinen yllätys. En olisi koskaan voinut ajatella, että Norwich on se joukkue, joka menee katkaisemaan tuon lennossa olevan Leicesterin sarjan. Norwich teki sen vielä vieraskentällä. Ensimmäisellä puoliajalla ja toisen puoliajan lopussa Teemulla oli saumat jopa enempään, kertaa Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen Valioliiga.comille.

– Pinnaan heidän on oltava tyytyväinen. Se, mikä Norwichissa oli hyvää, niin he eivät lähteneet pakittelemaan sillä ensimmäisellä puoliajalla. He lähtivät pelaamaan ja prässäämään korkeammalta ja pelaamaan voimakkaasti futista eteenpäin tuota vahvaa Leicesteriä vastaan! Norwichin suuresti kokonaisvaltainen pelaaminen oli positiivinen yllätys. Se täytyy kääntää kotona 90 minuutiksi. Norwich ei ole Sheffield Unitedia tai Arsenalia vastaan pystynyt siihen. Jos he pystyvät nyt vetämään tuollaisen tasapainoisen esityksen täydet minuutit, niin pinnoja alkaa ropista kolmen pinnankin tahtiin! Se yksi puoliaika ei riitä, hän jatkaa.

Norwich lähtee viikonloppuun kolmen pisteen päästä Valioliigan 17. sijasta ja säilymisestä. Lauantaina Norwich saa vastaansa Wolverhamptonin. Vierasjoukkue lähtee viikonloppuun kahdeksannelta sijalta, ja sillä on matkaa neljänteen sijaan vain viisi pistettä. Wolves haluaakin varmasti etukäteen heikommalta isännältään täyden pistepotin.

Rautiainen muistuttaakin, että Norwich ei saa miettiä enää Leicesteriltä otettua pistettä. Hän nostaa myös itseään miellyttäneestä Wolverhampton-miehistöstä erään vaarallisen avainpelaajan esiin.

– Nyt on vaaratekijät olemassa tietyllä tavalla! Nyt tulee kotiin Carrow Roadille Wolves, joka pelaa pirun hyvää kautta. Wolves on saanut koko ajan enemmän. He olivat viime vuoden yllättäjä, ja monet odottivat heidän katkeavan. Kattia kanssa! Kun katson tämän hetken Wolvesia, niin he ovat pitäneet pelijärjestelmänsä, eivätkä muuta sitä isosti. He pelaavat kolmella keskuspuolustajalla ja tukkivat keskustan. Heillä on pelaavia pelaajia. João Moutinhoa ei huomioida tarpeeksi. Hän on minulle jo pitkältä ajalta yksi johtavia keskikenttäpelaajia, kun puhutaan pallollisesta pelaamisesta: kenelle syötetään ja minne syötetään. Moutinhon pelaamista on kiva katsoa! Hänen pitäisi pelata vielä isommassa joukkueessa, Rautiainen opastaa.

Täysin vailla mahdollisuuksia Norwich ei kuitenkaan ole.

– Norwichin mahdollisuudet ovat siinä, että pystyvät pelaamaan a’la Leicester-ottelun ensimmäinen puoliaika, ja puolustuksen tasapainoisesti ja uskaltavat pelata eteenpäin. Nyt tulee kuitenkin vastustaja, joka pystyy iskemään vastaan. Diogo Jotasta, Raúl Jiménezistä ja Adama Traorésta puhumattakaan ovat kaikki menijöitä!

– Jos Moutinho päästetään jylläämään ja jauhamaan sitä peliä ihan vapain käsin, silloin Norwichille voi tulla monessa tilanteessa kiire. Norwichille mukaan Leicesterin ensimmäinen puoliaika pidemmässä kaavassa. Ei saa lähteä siitä ajatusmaailmasta, että haettiin Leicesteristä piste, nyt tulee vain Wolves. Se on tällä hetkellä Eurooppa-liigassa jatkossa, eikä ole hävinnyt montaa peliä. Se on kokenut ja pelaa oman systeeminsä mukaan. Tästä ei tule Norwichille helppoa peliä, Rautiainen sanoo.

Norwich-Wolverhampton nähdään lauantaina 21.12. Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa valioliigastudion jälkimmäisenä otteluna kello 17 alkaen.