Andy King palaa emoseuransa Leicester Cityn riveihin lainapestiltään Glasgow Rangersista, kertoo Leicester Mercury.

Walesin maajoukkuepelaaja King ei saanut Steven Gerrardilta vastuuta Rangersissa. King pelasi seurassa vain 69 minuuttia viidessä ottelussa koko syyskauden aikana. Leicesterin ja skottiseuran keskusteltua tilanteesta osapuolet tulivat siihen tulokseen, että Kingin on tässä vaiheessa parasta palata emoseuraansa. Pelaajan uskotaan palaavan Kettujen harjoituksiin maanantaina.

Vaikka lainapesti oli iso pettymys molempien osapuolien suhteen, Rangersin manageri Gerrard kehui Kingin ammattimaisuutta.

– Hän on selvästikin ollut turhautunut saamaansa peliaikaan, ja kunnioitamme sitä. Hän on ollut täysin ammattimainen ja näyttänyt pukukopissakin sen, millä tavoin on suhtautunut asiaan, Gerrard sanoi.

Myös Huuhkajien keskikenttämiehen Glen Kamaran mainiot esitykset keskiakselilla olivat yksi syy siihen, ettei King saanut kunnon mahdollisuutta todistaa kykyjään Gerrardille.

– Hän on (Glen) Kamaran, (Ryan) Jackin, (Scott) Arfieldin ja (Steven) Davisin vireeseen kaatunut uhri.

Gerrard sanoi kaikkien seurassa kunnioittavan Kingiä ja toivovan hänelle kaikkea parasta.

– En ole pystynyt antamaan hänelle sitä peliaikaa, jota hän olisi halunnut, mutta tein sen aika selväksi Andylle kun hän tuli tänne, että se tulisi olemaan vaikeaa ja haaste hänelle saada saumansa. Se oli asia, jota me molemmat olimme kiinnostuneet selvittämään, miten homma sujuisi.

Leicesterin akatemiaan jo vuonna 2004 liittynyt King, nyt 31, ei ole tiettävästi jäämässä valioliigaseuran miehistöön Brendan Rodgersin alaisuuteen, vaan seura koittaa löytää Kingille uuden lainaseuran.

King on tuskaillut peliajan kanssa viime kausina. Vielä kaudella 2017-18 hän pelasi kelvolliset 22 valioliigaottelua, 11 Leicesterin ja 11 Swansea Cityn riveissä, mutta seuraavalla kaudella oli jo vaikeampaa. Lainapesti Derbyssä Mestaruussarjassa poiki tilille vain neljä ottelua, ja sen lisäksi King pelasi Leicesterin U23-joukkuessa kuuden pelin verran.

Leicesterissä King on nykyisestä asemastaan huolimatta ikonipelaaja, joka on tehnyt 62 maalia seuran paidassa pelaamissa 379 ottelussa. Hän oli mukana Valioliigan keväällä 2016 voittaneessa joukkueessa pelaten reilut 1000 minuuttia 25 sarjapelissä.