Mikel Arteta piti ensimmäiset harjoituksensa Arsenalissa sunnuntaina, katsottuaan edellisenä päivänä maalittomaan tasatulokseen päättynyttä ottelua tutulla Goodison Parkilla.

Päävalmentaja on uusi, muta tuntee seuran varsin hyvin. Everton-ottelussa topparina luutinut Calum Chambers oli joukkueessa Artetan vielä pelatessa, ja toimiessa Gunners-kapteenina.

– Hän oli hyvin älykäs pelaaja, se puoli korostui hänessä aina. Olemme kaikki hyvin innoissamme mahdollisuudesta palata tasollemme nyt hänen alaisuudessaan. Kun minä tulin Arsenaliin, hän oli joukkueen konkariosastoa. Sain silloin häneltä apua muun muassa aluepelaamisen suhteen.

Toffees-kohtaamisesta jäi Chambersille verrattain hyvä tunnelma.

– Ansaitsimme puhtaan pelin, koko joukkue teki sen eteen töitä. Totta kai ilman voittoa jääminen tuotti pienen pettymyksen, mutta tuosta ottelusta jäi käteen paljon hyvää. Olen ennen kaikkea tyytyväinen siihen, miten nuoret pelaajamme esiintyivät. He ovat tehneet todella kovaa työtä, se antaa uskoa tulevaisuuteen. Edessä on hyviä aikoja.

Everton ei saanut ottelussa yhtään laukausta kohti Bernd Lenon vartioimaa maalia. Arteta oli mielissään tästä.

– Hän sanoi ottelun jälkeen, että tämä oli hyvä alku. Hän oli tyytyväinen työmoraalistamme. Meidän pitää löytää identiteettimme jälleen. Se ottaa aikaa, mutta olen varma, että onnistumme siinä Artetan johdolla.

Lähde: Sky Sports