Valioliigan sarjataulukossa sijalle 11 valahtanut Arsenal pelaa tapaninpäivänä ensimmäisen ottelunsa uuden managerinsa Mikel Artetan alaisuudessa. Viasatin jalkapalloasiantuntijan Pasi Rautiaisen mielestä Artetan tärkein tehtävä on palauttaa Arsenalin pelin sielu nopeahkolla aikataululla.

Arsenalia pelaajana 2011−16 edustanut Arteta nimitettiin viime viikolla Tykkimiesten manageriksi kolmen ja puolen vuoden sopimuksella. Lauantaina espanjalaismanageri seurasi vielä katsomosta, kun Arsenal pelasi tilapäismanageri Freddie Ljungbergin johdolla maalittoman tasapelin Evertonin vieraana.

Tulikasteensa päävalmentajana Arteta saa tapaninpäivänä, kun Arsenal matkaa Bournemouthin vieraaksi.

Rautiainen muistuttaa, että joulunpyhien aikana on vaikea rakentaa suuria muutoksia, mutta silti espanjalaismanagerin pitäisi saada jälkensä näkyviin Arsenalin pelitavassa varsin nopeasti.

– Pelaa hän sitten nuorilla tai kokeneilla, kyllä Mikel Artetan täytyy saada tuohon nopeahkolla aikataululla se tietty ”arsenalmainen” tavaramerkki viime vuosien takaa. Eli taitavaa, hyökkäävä jalkapalloa, johon liittyy nopeat kombinaatiot ja viihteellisyys. Vaikka puolustuspelaamisessa tapahtuisi virheitä, Rautiainen toteaa Valioliiga.comille.

Viime lauantain Everton-ottelussa Arsenal nojasi varsin nuoreen kokoonpanoon. Pisteen lisäksi plussasarakkeeseen voidaan laskea se, että oma maali pysyi puhtaana ensimmäistä kertaa kahteen ja puoleen kuukauteen.

Rautainen korostaa kuitenkin hyökkäyspeliin kohdistuvia odotuksia, jotka Arsenalissa pelaajana kaksi FA Cupia ja kaksi Community Shieldiä voittanut Arteta saa osakseen.

– Kyllä se tavaramerkki täytyy aika nopeasti alkaa näkymään, virheineenkin. Vaikka lauantaina tulikin pinna, niin jalkapalloilullisesti siinä ei ollut paljon sitä vanhaa hyvää Arsua jäljellä, Rautainen muistuttaa.

Tapaninpäivän Valioliiga-studio käynnistyy Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa klo 16.20. Bournemouth-Arsenal peli nähdään klo 16.55 alkaen Viasat Urheilu -kanavalla, Viasat Jalkapallolla seurataan samaan aikaan Aston Villan ja Teemu Pukin Norwichin kamppailua.