Jalkapallon ystäviä hemmotellaan tapaninpäivänä ähkyyn asti, kun Valioliigan perinteinen Boxing Day -kierros valtaa Viasatin kanavat ja Viaplayn klo 14.25 alkavasta Tottenham–Brighton-ottelusta lähtien. Ilta huipentuu iltakymmeneltä alkavaan Valioliigan kärkikamppailuun Leicester Cityn ja Liverpoolin välillä.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen on yhtä mieltä siitä, että sarjaohjelman laatija on onnistunut tällä kertaa täydellisesti Boxing Dayn käsikirjoituksessa.

– Voiko hienompaa päivää joulun päätteeksi olla? Tiedetään Brendanin (Rodgers) Liverpool-menneisyys. Tiedetään, minkälainen Anfieldin peli oli. Se oli tiukka, ihan kiikun kaakun peli. Nyt se on käänteinen ja tulee näin nopeasti, Rautiainen toteaa Valioliiga.comille.

Leicesterin upeaan lentoon nostanut Brendan Rodgers toimi Liverpoolin managerina reilut kolme kautta vuosina 2012-15. Hän johdatti punaiset kahden pisteen päähän himoitusta Valioliigan mestaruudesta kaudella 2013-14, mutta pesti päättyi 4. lokakuuta 2015 potkuihin ja neljä päivää myöhemmin Jürgen Klopp aloitti pestissään Liverpoolin managerina.

Paluuottelussaan Anfieldille neljä vuotta myöhemmin Rodgers oli jo lähellä viedä pisteen mukanaan, mutta James Milnerin lisäajan rankkari nosti Liverpoolin 2-1-voittoon.

Torstain ottelussa Rautaisen mielenkiinto kiinnittyy siihen, miten hyvin Liverpool on palautunut viime viikon visiitistään Qatariin, jossa Pool kävi hakemassa täydennystä palkintokaappiinsa seurajoukkueiden MM-turnauksesta.

Leicesterillä taasen on allaan kova 1-3-tappioon päättynyt vierailu sarjakolmosen Manchester Cityn luona. Rautainen odottaa kahden hyvän joukkueen kohtaamista vesi kielellä.

– Kummaltakin löytyy sellaisia aseita, joilla he pystyvät toisiaan urheilullisesti vahingoittamaan. Liverpool nopeilla tilan ylittävillä hyökkäyksillä. Leicester taas vuorenvarmasti niillä tietyillä hyvillä (Youri) Tielemansin ja (James) Maddisonin syöttöyhdistelmillä yhdistettynä liikkeellä olevaan (Jamie) Vardyyn, Rautaianen listaa.

Ottelun vähemmän pelanneen Liverpoolin sarjajohto on tapaninpäivään lähdettäessä kymmenen pistettä Leicesteriin ja 11 pistettä hallitsevaan mestariin Manchester Cityyn.

– Mulle tämä on mestaruuskamppailun kannalta ratkaiseva kamppailu, etenkin kun Leicesterille kävi kylmät Manchester Cityn vieraana lauantaina. Jos he nyt häviävät Poolille, niin eihän Erkkikään ota enää Poolia silloin kiinni, Rautiainen lataa.

Tapaninpäivän Valioliiga-studio käynnistyy Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa klo 16.20. Leicester City–Liverpool-ottelua ennakoidaan studiossa klo 21.25 alkaen.