Valioliigan hallitseva mestari Manchester City on illalla – taas kerran tällä kaudella – pakkovoiton edessä, jos se aikoo edes elätellä toiveita sarjakärki Liverpoolin haastamisesta mestaruustaistelussa.

Perjantai-iltana Wolverhamptonin vieraissa kohtaava City on tällä hetkellä sarjakolmosena, ja ero Pooliin on jo 14 pistettä. Ero on sen verran suuri, että osa pitää Poolin mestaruutta jo lähes varmana. Perjantai-illan ottelun jälkeen Poolilla on peli vähemmän pelattuna kuin Cityllä.

City on kiistaton suurseura, mutta se ei ole koskaan onnistunut voittamaan arvostettua Mestarien liigaa. Se kohtaa neljännesvälierissä espanajalaisjätti Real Madridin eli joukkueen, jolle se hävisi välierävaiheessa samassa kilpailussa vuonna 2016.

Olisiko Cityn katse jo suunnattu euromenestyksen suuntaan, kun Valioliigan voitto vaikuttaa mahdollisuuksiltaan huteralta? Tähän Viasatin selostaja Mikko Innanen ei usko vaan muistuttaa manageri Pep Guardiolan kunnianhimosta.

– Silti, me muistamme historiassa Liverpoolin hyytymiset. Kyllä Cityllä on niin leveä materiaali, ja kyllä Guardiolan ja hänen ideologiansa sekä ammattimaisuutensa tietäen, niin kyllä niin kauan kun on toivoa ja mahdollisuuksia, he haluavat voittaa molemmat. He eivät löysäile, Innanen sanoo Valioliiga.comille.

– Totta kai he haluavat sen Mestarien liigan ja ovat panostaneet, ja heillä on ollut valtavasti taloudellisia mahdollisuuksia ja muskeleita. Pep haluaa voittaa molemmat, ja niin kauan kun on mahdollisuuksia, niin se mies ei hellitä. Ja se tekee hänestä joko maailman parhaan tai maailman toiseksi parhaan valmentajan. Se toinen maailman paras tai maailman toiseksi paras valmentaja vaikuttaa sitten Anfieldillä.

Kyse on tietenkin Liverpoolia kohti Englannin mestariksi johdattavasta saksalaisluotsista Jürgen Kloppista. Vitivalkoisen hymynsä lisäksi Klopp on onnistunut häikäisemään Poolin kannattajat tavalla, jolla joukkue etenee kohti sarjavoittoa.

– Mämä kaksi ovat ainakin minun mielestäni maailman valovoimaisimpia koutseja. Se on ihan katsojan silmässä sitten se, kumpi on parempi. Mielestäni molemmat ovat kivikovia ammattilaisia, aivan uskomattoman hyviä koutseja molemmat, Innanen kehuu.

Wolverhampton-Manchester City näkyy perjantaina 27.12. klo 21.35 alkaen Mikko Innasen selostamana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.